Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Bokkienator

van:Inkoopcommissie
klasse:D
stijl:Dubbelbok

Beschrijving

Een bier van het type "Wat nou dubbelbock, dit is een tripelbock".

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:9.5 %
begin-SG:1079
eind-SG:1010
EBC (kleur):71.0
EBU (bitterheid):24.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Munichmout (15 EBC)3200 gr   15 EBC  
Cara Pilsmout (10 EBC)275 gr   10 EBC  
Chocolademout (800 EBC)75 gr   800 EBC  
Premiant Hop 15 gr 75 min. 8.4 α Bloemen Leverancier: Van der Kooy
Maischwater15     Leverancier: Kraan
Spoelwater5     Leverancier: Kraan
Wyeast 1007 German Ale1      
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

67 °C63 °C72 °C78 °C
0 min.50 min.20 min.2 min.

Opmerkingen van de brouwer

Premiant is een Tsjechische bitterhop ( Dual purpose ). Het heeft een mild, kruidig en aangenaam aroma.
Alternatieve droge gist is S-33.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=233