Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Beschrijving
Dit is een lekker winterbier dat alcohol warmend is maar gevaarlijk genoeg door het hele kleine bittertje lekker weg drinkt. |
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 60 min. |
alcoholpercentage: | 10.0 % |
begin-SG: | 1090 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 14.0 |
EBU (bitterheid): | 33.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Palemout (7 EBC) | 2200 gr |
|
7 EBC
|
|
Rijstevlokken | 300 gr |
|
|
|
Suiker | 1000 gr |
|
|
|
Fuggles | 30 gr |
60 min. |
5.3 α
|
Bloemen |
Maischwater | 10 |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | 5 ltr |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bioferm Champ (Champagne gist) | 5 |
|
|
|
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
71 °C | 67 °C | 78 °C |
0 min. | 90 min. | 2 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Gist dosis = 2gr/10ltr (meer kan nooit kwaad)
Tijdens het lageren ongeveer om de 2 a 3 weken alles even schudden of omroeren.
Pas na 4 maanden laten klaren en pas bottelen als het gewenste sg van 1010-1018 is bereikt.