Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Kloon 'Jopen Koyt'
| van: | Nico van kampen |
| gepubliceerd: | clubblad maart 2013 |
| klasse: | D |
| stijl: | Overig |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 75 min. |
| alcoholpercentage: | 8.0 % |
| begin-SG: | 1087 |
| eind-SG: | 1026 |
| EBC (kleur): | 71.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
| Watertype | leiding |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1750 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Tarwemout (4 EBC) | 350 gr | 4 EBC | ||
| Munichmout (15 EBC) | 900 gr | 15 EBC | ||
| Cara Munichmout (120 EBC) | 300 gr | 120 EBC | ||
| Havervlokken (2 EBC) | 400 gr | 2 EBC | ||
| Zuurmout | 100 gr | |||
| Zwarte mout (1300 EBC) | 10 gr | 1300 EBC | ||
| Hallertau Mittelfruh | 6 gr | 75 min. | 4 α | Bloemen |
| Gagel | 2 gr | 15 min. | ||
| Zoethout | 10 gr | 15 min. | ||
| Koriander | 10 gr | 5 min. | ||
| Bruine suiker | 80 gr | |||
| Bergamotolie | 4 druppels | |||
| Safale S-04 | 1 zakje | Leverancier: Fermentis | ||
| Maischwater | Leverancier: Kraan | |||
| Spoelwater | Leverancier: Kraan | |||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 56 °C | 54 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
| stort min. | 10 min. | 40 min. | 20 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
evt. extra kruiden bij het lageren't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=219