Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Hout en Schot

van:Inkoopcommissie
klasse:D
stijl:Scotch Ale

Beschrijving

Een lekkere stevige ale die door het lageren met het eikenhout toch lekker apart van smaak is.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:8.6 %
begin-SG:1079
eind-SG:1018
EBC (kleur):44.0
EBU (bitterheid):31.0
Brouwhuisefficiëntie75 %

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)3300 gr   7 EBC  
Cara Red (45 EBC)150 gr   45 EBC  
Roasted Wheat Malt 40 gr   900 EBC Leverancier: Thomas Fawcett
Aromamout (60 EBC)60 gr   60 EBC  
East Kent Goldings20 gr 75 min. 6.5 α Bloemen  
East Kent Goldings15 gr 15 min. 6.5 α Bloemen  
Eik chips amerikaans medium toast4 gr     Leverancier: Brouwland
Wyeast 1728 Scottish Ale1      
Maischwater15 ltr     Leverancier: Kraan
Spoelwater3 ltr     Leverancier: Kraan
Bottel suiker6gr/liter      

Maischschema

56 °C53 °C63 °C72 °C78 °C
0 min.5 min.30 min.35 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer

Als je het hebt kan je tijdens de laatste 15 minuten koken ongeveer 1gr iers mos toevoegen.
Eind SG mag tussen 1018 en 1022 liggen.
De Eik chips medium toast (USA) pas tijdens de lagering toevoegen.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=216