Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | C |
stijl: | Double IPA (USA) |
Een lekker hoppig rogge bier. Als je niet van zulke erge hoppige bieren houd dan kan je de eerste hop gift halveren. Dan kom je ongeveer op 30EBU uit wat nog voldoende op een IPA lijkt. Hoofdgisting: ongeveer 1-2weken. |
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 8.2 % |
begin-SG: | 1073 |
eind-SG: | 1015 |
EBC (kleur): | 16.0 |
EBU (bitterheid): | 47.0 |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Palemout (7 EBC) | 2000 gr | 7 EBC | ||
Roggemout (6 EBC) | 700 gr | 6 EBC | ||
Cara Pilsmout (10 EBC) | 300 gr | 10 EBC | ||
Tarwevlokken | 100 gr | |||
Cascade | 20 gr | 75 min. | 7.7 α | Bloemen |
Cascade | 10 gr | 30 min. | 7.7 α | Bloemen |
Crystal hop | 15 gr | 5 min. | 3.3 α | Bloemen |
Crystal hop | 6 gr | koudhop min. | 3.3 α | Bloemen |
Wyeast 1469 West York Ale | 1 | Leverancier: Wyeast | ||
Maischwater | 13 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 5 liter | Leverancier: Kraan | ||
Bottelsuiker |
67 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
0 min. | 25 min. | 30 min. | 2 min. |