Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

RA-I-PA

van:Inkoopcommissie
klasse:C
stijl:Double IPA (USA)

Beschrijving

Een lekker hoppig rogge bier.

Als je niet van zulke erge hoppige bieren houd dan kan je de eerste hop gift halveren. Dan kom je ongeveer op 30EBU uit wat nog voldoende op een IPA lijkt.

Hoofdgisting: ongeveer 1-2weken.
Lagering: tot 4 weken.
De koudhop pas ongeveer halverwege de lagering toevoegen.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:8.2 %
begin-SG:1073
eind-SG:1015
EBC (kleur):16.0
EBU (bitterheid):47.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Palemout (7 EBC)2000 gr   7 EBC  
Roggemout (6 EBC)700 gr   6 EBC  
Cara Pilsmout (10 EBC)300 gr   10 EBC  
Tarwevlokken100 gr      
Cascade20 gr 75 min. 7.7 α Bloemen  
Cascade10 gr 30 min. 7.7 α Bloemen  
Crystal hop15 gr 5 min. 3.3 α Bloemen  
Crystal hop6 gr koudhop min. 3.3 α Bloemen  
Wyeast 1469 West York Ale1     Leverancier: Wyeast
Maischwater13 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater5 liter     Leverancier: Kraan
Bottelsuiker       

Maischschema

67 °C63 °C72 °C78 °C
0 min.25 min.30 min.2 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=206