Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
van: | Inkoopcommissie |
klasse: | V |
stijl: | Overig |
Dit is een Zwitsers Sinterklaas bier dat traditioneel tijdens de Samiclaus festen gedronken wordt. Het word vlak na deze feesten gebrouwen zodat het de rest van het jaar de tijd heeft om op smaak te komen. Het bier is ongeveer 3 maanden na het bottelen op dronk maar hoort natuurlijk alleen in de sinterklaas tijd gedronken te worden. |
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 13.5 % |
begin-SG: | 1128 |
eind-SG: | 1030 |
EBC (kleur): | 22.0 |
EBU (bitterheid): | 27.0 |
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|---|---|---|---|
Pilsmout (3 EBC) | 4000 gr | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
Cara Red (45 EBC) | 400 gr | 45 EBC | ||
Vienna mout (8 EBC) | 130 gr | 8 EBC | ||
Suiker | 800 gr | |||
Northern Brewer | 16 gr | 75 min. | 9.2 α | Bloemen |
Tettnanger | 7 gr | 15 min. | 3.8 α | Bloemen |
Hallertau Mittelfruh | 7 gr | 5 min. | 3.7 α | Bloemen |
Wyeast 2308 Munich Lager | 1 | |||
Bioferm Champ (Champagne gist) | 1 | |||
Maischwater | 14 liter | Leverancier: Kraan | ||
Spoelwater | 4.7 liter | Leverancier: Kraan | ||
Bottelsuiker | 6gr/liter |
68 °C | 63 °C | 72 °C | 78 °C |
0 min. | 40 min. | 40 min. | 5 min. |