Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Ongeblust (Peper-Meibock)

van:Ernst de Moor
gepubliceerd:'t Wort Wat september 2009
klasse:V
stijl:Meibok

Beschrijving

Dit bier heeft de derde prijs gewonnen in de klasse V, op het ONK 2009.

De Madame Jeanette pepers worden in de lengte in vieren gesneden, en volledig (dus inclusief zaadlijsten en zaden) aan de wort toegevoegd bij het begin van het koken.

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:90 min.
alcoholpercentage:6.5 %
begin-SG:1072
eind-SG:1026
EBC (kleur):12.0
EBU (bitterheid):30.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 2125 g   3 EBC  
Carahell (14 EBC)500 g   14 EBC  
Caramout (120 EBC)250 g   120 EBC  
Northern Brewer4 g 90 min. 6 α Bloemen  
Hallertau Perle 11 g 90 min. 6.9 α Bloemen  
Madame Jeanette peper 1.5 stuks 90 min.    
Brewferm ale (korrelgist)5 g      
Safale S-0411 g     Leverancier: Fermentis
Maischwater8.7 liter     Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottel suiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C62 °C72 °C78 °C
15 min.45 min.30 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=181