Terug naar het overzicht
Dit recept afdrukken
Exporteer als BeerXML
Recept gegevens
batchgrootte: | 10 l. |
kooktijd: | 75 min. |
alcoholpercentage: | 5.3 % |
begin-SG: | 1052 |
eind-SG: | 1014 |
EBC (kleur): | 9.0 |
EBU (bitterheid): | 17.0 |
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
---|
Pilsmout (3 EBC) | 1200 g. |
|
3 EBC
|
Leverancier: Dingemans |
Tarwevlokken | 850 g. |
|
|
|
Havermout HO | 200 g. |
|
|
|
Hallertau | 20 g. |
75 min. |
3.5 α
|
Bloemen |
Sinaasappelschil, gedroogde | 8 g. |
10 min. |
|
|
Koriander | 6 g. |
20 min. |
|
|
Standaard bovengist | 1 zakje |
|
|
|
Maischwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Spoelwater | |
|
|
Leverancier: Kraan |
Bottelsuiker | 6gr/liter |
|
|
|
Maischschema
52 °C | 63 °C | 73 °C | 78 °C |
20 min. | 45 min. | 20 min. | 5 min. |