Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Witbier (2)

van:'t Wort Wat
klasse:A
stijl:Witbier

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:5.3 %
begin-SG:1052
eind-SG:1014
EBC (kleur):9.0
EBU (bitterheid):17.0

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 1200 g.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwevlokken850 g.      
Havermout HO200 g.      
Hallertau20 g. 75 min. 3.5 α Bloemen  
Sinaasappelschil, gedroogde8 g. 10 min.    
Koriander6 g. 20 min.    
Standaard bovengist1 zakje      
Maischwater      Leverancier: Kraan
Spoelwater      Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

52 °C63 °C73 °C78 °C
20 min.45 min.20 min.5 min.
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=137