Terug naar het overzicht   Dit recept afdrukken   Exporteer als BeerXML

Blonde Dolly Winterbier

van:Theo van de Voorde
klasse:C
stijl:Blond

Recept gegevens

batchgrootte:10 l.
kooktijd:75 min.
alcoholpercentage:9.3 %
begin-SG:1095
eind-SG:1025
EBC (kleur):0.0
EBU (bitterheid):30.0
WatertypeKraan

Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden
Pilsmout (3 EBC) 4.7 kg.   3 EBC Leverancier: Dingemans
Caramout (20 EBC) 450 g.   20 EBC Leverancier: Dingemans
Tarwemout (4 EBC) 400 g.   4 EBC  
Kandijsuiker, wit500 g.      
Challenger hopbloemen28 g. 75 min. 7.5 α Bloemen  
Challenger hopbloemen10 g. 10 min. 7.5 α Bloemen  
Yeasthead Delta V1 zakje      
Iers Mos (Irish Moss)1 tl. 10 min.    
Maischwater10.3 ltr.     Leverancier: Kraan
Spoelwater6 ltr.     Leverancier: Kraan
Bottelsuiker6gr/liter      

Maischschema

54 °C62 °C68 °C72 °C78 °C
10 min.20 min.50 min.30 min.5 min.

Opmerkingen van de webredactie

Gist advies van de redactie Wyeast 1214 Belgian Abbey
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=125