Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
't Wortwat Huisbier
| van: | 't Wort Wat | 
| klasse: | C | 
| stijl: | Tripel | 
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. | 
| kooktijd: | 90 min. | 
| alcoholpercentage: | 6.7 % | 
| begin-SG: | 1061 | 
| EBC (kleur): | 14.5 | 
| EBU (bitterheid): | 21.5 | 
| Watertype | pH spoelwater: 4,7 | 
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden | 
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 1.6 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Ambermout (50 EBC) | 145 g. | 50 EBC | ||
| Tarwemout (4 EBC) | 550 g. | 4 EBC | ||
| Rietsuiker | 30 g. | |||
| Lindebloesemhoning | 80 g. | |||
| Hallertau Perle | 8.5 | 85 min. | 10 α | Bloemen | 
| Saaz | 9 | 15 min. | 3.7 α | Bloemen | 
| Koriander | 3 | 2 min. | ||
| Iers Mos (Irish Moss) | 3.5 g. | 15 min. | ||
| Wyeast 1762 Belgian Abbey I | 1 | |||
| Maischwater | 12.5 | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 5.5 | Leverancier: Kraan | ||
| Bottelsuiker | 6gr/liter | 
Maischschema
| 52 °C | 58 °C | 62 °C | 71 °C | 78 °C | 
| 15 min. | 10 min. | 35 min. | 20 min. | 5 min. | 
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=113