Terug naar het overzicht Dit recept afdrukken Exporteer als BeerXML
Duvel
| van: | de Koperen Tsjettel |
| klasse: | C |
| stijl: | Sterke Blonde |
Recept gegevens
| batchgrootte: | 10 l. |
| kooktijd: | 90 min. |
| alcoholpercentage: | 7.8 % |
| begin-SG: | 1075 |
| eind-SG: | 1016 |
| EBC (kleur): | 0.0 |
| EBU (bitterheid): | 0.0 |
Ingrediënten
| ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden |
|---|---|---|---|---|
| Pilsmout (3 EBC) | 2.6 kg. | 3 EBC | Leverancier: Dingemans | |
| Spelt | 200 g. | |||
| Tarwemout (4 EBC) | 100 g. | 4 EBC | ||
| Suiker | 360 g. | |||
| Northern Brewer | 11 g. | 90 min. | 8.5 α | Bloemen |
| Saaz | 8 g. | 60 min. | 3.5 α | Bloemen |
| Northern Brewer | 4 g. | 15 min. | 6.5 α | Bloemen |
| Saaz | 8 g. | 15 min. | 3.5 α | Bloemen |
| Iers Mos (Irish Moss) | 2 g. | 15 min. | ||
| Koriander | 2 g. | 15 min. | ||
| Kardemon | 4 pitjes | 15 min. | ||
| Wyeast 3787 trappist high gravity | 1 | Leverancier: wyeast | ||
| Maischwater | 9 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Spoelwater | 4.5 liter | Leverancier: Kraan | ||
| Bottelsuiker | 6gr/liter |
Maischschema
| 45 °C | 52 °C | 62 °C | 72 °C | 78 °C |
| 1 min. | 22 min. | 30 min. | 20 min. | 1 min. |
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=108