Terug naar overzicht

Van de inkoopcommissie, november 2015

tww november 2015
Door: Michael Woolthuis

Van het idee om dit stukje volledig in rijm vorm te schrijven is helaas niets terecht gekomen. Want ik heb al een tijdje niets meer van mijn rijmhersenstammetje vernomen. Misschien is dat een gevolg van het drinken van de laatste door ons geïmporteerde Dupont Saisons. Nooit van mezelf gedacht dat ik die lekker zou vinden, maar vers getapt in de brouwerij geven deze een juiste response. Misschien wil ik er het komend jaar nog wel een lekker saison receptje tussen zetten.

We kregen tijdens één van de laatste clubavonden nog de volgende vraag over onze pakketten. De vraagsteller haalde de ene keer een lager eind SG en de volgende keer een hoger dan de op het recept aangegeven waarden.

Antwoord: dit gebeurt wel eens en dit moet je gewoon aanvaarden. Soms helpt het als je meer spoelwater gebruikt maar let dan wel op het SG-gehalte van wat er uit de bostel loopt.

Bij een hoger SG = meer bier = niet erg want dit is waar je op hoopt.

Hier onder volgt de lijst met komende brouwpakketten:

2015:

 

November:

Dubdub

December:

niets want nog steeds kerstvakantie

2016

 

Januari:

All-American (=american pale ale)

Jebruari:

2 Kriebels (de eerder geleverde kriebels, alleen nu in volmout versie)

Maart:

maartbier

Meer volgt. Alle pakketten worden geleverd met een giststarter.

Bestellen kan gewoon via het inloggen op de site van ’t Wortwat (ga naar voor leden/inkoop). Vervolgens krijg je van ons een mailtje met het verschuldigde bedrag. Wacht ook met betalen op dit mailtje want het te betalen bedrag kan afwijken in verband met afwijkende prijzen of gezamenlijke inkoop prijzen.

De laatste besteldag per maand wordt op de site vermeld. Ophalen van de spullenboel is bijna altijd aan het begin van de clubavond. Wij bestellen overigens hoofdzakelijk bij van der Kooy Jubbega, zie daarvoor: http://www.vanderkooyjubbega.nl/

Vragen en opmerkingen naar: inkoop@twortwat.nl (vermeld indien mogelijk je bestelnummer)

Groeten,
De inkoopcommissie (Stefan en Michael)

Het recept van februari 2016 :

2 Kriebels

Type

Blonde

Recept:

10 liter

alcohol percentage:

7,1%

begin SG:

1066

eind SG:

1015

EBC (kleur):

26

EBU (bitterheid):

16

Kooktijd:

60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

Hoeveelheid

Waarde

Kooktijd

Pale alemout

2800 gr

 

 

Caramunich (Kristal)

120 gr

 

 

Aromamout amber

60gr

 

 

East Kent

12 gr

5 α

60 min.

CzechSaaz

10 gr

3,1 α

15 min.

Oranje schil zoet

7 gr

 

5 min.

Paradijszaad

1 gr

 

5 min.

Gist:

Wyeast 3944 Belgian white beer

Alternatief is Safbrew WB-06

Maisch schema

71 °C

63 °C

72 °C

78 °C

stort

35 min.

25 min.

5 min.

Terug naar overzicht