Terug naar overzicht

Ben Bierbrouwen

tww augustus 2013
Door: Ben Jacobs

Tja, het is vakantie en ook mijn ‘brouwerij’ is nu gesloten. Weliswaar laat dit jaar, ik heb zelfs in het koude juni nog drie bieren gebrouwen, maar de warmte daarna noopte tot harde maatregelen. In ieder geval is alles schoon en op zijn plaats en… Het is me nu eindelijk gelukt een koelvriezer combi op de kop te tikken.

Je zou denken, wat geven die paar pakjes hop in je eigen keukenvriezer, maar dat maakt nu net het verschil tussen wel of geen ijs op tafel als dessert. En dan mogen ze hier wel van papa houden, maar het groeiend aantal hoppakketten en de consequenties daarvan voor hun eigen dessert beleving begon voor mij toch wat lastige vormen aan te nemen. Dus nu liggen al mijn hoppen in een eigen lade in de schuur en kan ik de lageringsfles en na bottelen en rijpen de vele flesjes bier nog even koel zetten. En dat bleek weer heel handig is met de huidige temperaturen.

Diezelfde temperaturen zorgen ervoor dat de inwendige mens de biertjes goed kan waarderen, dus ik probeer ook maar meteen een gat te slaan in de uitdijende flessenaantallen, die hier in de kast staan. Nu de 11e productie van 2013 drinkbaar is geworden, begint het wat druk te worden in de voorraadkast. En er wordt ook nog eens gewerkt aan een mooi roermechanisme voor mijn maisch pan (met veel dank aan John). Heerlijk om je brouwerij elke keer weer iets te verbeteren. In september ga ik weer vele ideeën uitwerken. Ik hoop na mijn vakantie terug te komen met nieuwe proefnotities van lekkere bieren, maar daar hoort u in september wel wat over. Daarvoor gaan we elkaar natuurlijk ontmoeten op de BBQ.

Proost,
Ben

Terug naar overzicht