
Er zijn nog enkele plaatsen vrij in de cursus die deze week start.
Je wordt in drie theorie-avonden wegwijs gemaakt in het brouwproces. Niet alleen behandelen we de praktijk van brouwen van bier, maar we bespreken ook recepten, grondstoffen en de middelen waarmee je zelf thuis aan de slag kan. Hoe je met eenvoudige middelen zelf thuis een lekker bi er kunt maken.
Wat leer je nog meer? Naast de nodige theorie worden er ook diverse bieren gedronken. Dit om inzicht te krijgen in de gebuikte grondstoffen en het bier type dat het oplevert.
Op de praktijkdag brouw je in een kleine groep onder begeleiding je eigen bier. Hier zal je ervaren wat het betekent om een Brouwmeester te zijn. Als afsluiting is er een bottelavond waar je eigen bier gebotteld wordt in flesjes. Dit bier kan je vervolgens mee naar huis nemen. Na het bottelen sluiten we de cursus af met het uitreiken van het certificaat
Bij de workshop zit een uitgebreid cursusboek geschreven door Adrie Otten "Verander Water in Bier" om achteraf nog eens alles in op te kunnen zoeken. De workshop wordt twee maal per jaar gegeven en vindt plaats in Nieuw Vennep.
Kosten: 90 euro per persoon.
De data voor de cursus zijn:
- Donderdag 3, 10 en 17 april
- De brouwdag is op zaterdag 3 mei
- De bottelavond nader te bepalen
De cursus wordt gegeven in Nieuw Vennep en aanvang is 19.30h en duurt tot ca 22.30 h. De gezamenlijke brouwdag vind plaats in Lisserbroek, aanvang 9.00h en duurt tot ca 15.30h.
Cursus leiders:
Titus Rinia.
Theo van Eijden
Heb je vragen, mail dan naar de brouwcursus commissie
Inschrijven gaat via de website van 't Wort Wat