In deze Nieuwsflits;
Inschrijven voor de gezamenlijke brouwdag
Bericht van de brouwdagcommissie
Op de clubavond hebben we een oproep gedaan voor suggesties voor de Brouwdag. Kevin van Geene kwam met de optie een Pastry Stout. Het zal een basisrecept worden voor 15 liter omdat er een hoge moutstort nodig is en de meeste mensen waarschijnlijk een 20 liter installatie hebben.
Hij geeft aan dat het een heel leuk bier type is voor de brouwdag omdat je met dit basis recept zelf nog alle kanten op kan. Onderstaand een lijst voorbeelden:
Hazelnoten
Tonkabonen
Salted Caramel
Schwarzwalder kirsch
Kokos
Vanille
Marshmellows
Fruitextract (Brouwmaatje)
Dit recept dan ook bedoeld als basisrecept, waarbij we de leden aansporen hun creativiteit te gebruiken en (sommige van) bovengenoemde ingrediënten toe te passen. De inschrijving is geopend. Zowel afhalen als brouwen in Lisserbroek behoort tot de mogelijkheden. Inmiddels is er het een en ander aangepast in Lisserbroek waardoor we meer elektrische brouwers kunnen faciliteren. Aanmelden in het ledenmenu bij brouwdag.
Deze week nog aanmelden voor de BBQ
Bericht van het bestuur
Op zaterdagavond 2 september houden we onze jaarlijkse BBQ op het bekende adres van de familie van Duivenvoorde in Lisserbroek. Alle leden met hun partners en aanhang zijn welkom.
We beginnen 's middags rond zes uur. Net zo als verleden jaar zal een cateringsbedrijf voor het vlees, salades en brood e.d. zorgen. Alle brouwers worden gevraagd eigen bieren mee te nemen zodat deze samen de collega/leden geproefd en uitgewisseld kunnen worden. Ook eigen gebrouwen bier op een fust(je) zijn van harte welkom. Voor de niet bierdrinkers is er fris en wijn aanwezig. Neem zelf een aantal bieren en een goed bierglas mee.
Mochten er leden zijn die een fust eigen gebrouwen bier meenemen dan juichen wij dat van harte toe. Graag dit voor af melden zodat we rekening kunnen houden met de benodigde koppelingen.
De mogelijkheid bestaat om kosteloos een tentje op te zetten of te overnachten in eigen camper, deze wens graag vermelden bij de inschrijving.
Inschrijven via de website. Graag zo spoedig mogelijk, dit in verband met de organisatie rondom en tijdens de vakantie periode. Deelname aan deze BBQ kost € 15.- voor het vlees, salades stokbrood, frisdrank, wijn enz.
Aanmelden voor de BBQ gaat via de website in het ledenmenu.
Deadline volgende clubblad
Bericht van de Mediacommissie
Kopij a.u.b. sturen voor wo. 11 okt 2023 naar de redactie .
Clubkalender
zaterdag | 02 september | Clubavond: Jaarlijkse BBQ |
zaterdag | 16 september | Gezamenlijke brouwdag: Pastry stout |
vrijdag | 29 september | Clubavond: Belgische biermythes |
vrijdag | 13 oktober | Excursie |
vrijdag | 27 oktober | Clubavond; Mick Vrancken (Ecolab) over reinigen en brouwen |
donderdag | 02 november | Brouwcursus, eerste avond. Onderwerp: Mouten |
donderdag | 09 november | Brouwcursus, tweede avond. Onderwerp: Gist en Hop. |
donderdag | 16 november | Brouwcursus, derde avond. Onderwerp: Brouwbenodigdheden |
zaterdag | 18 november | Gezamenlijke brouwdag: |
vrijdag | 24 november | Clubavond: Clubkampioenschappen |
vrijdag | 15 december | Clubavond; Bier met... |