Terug naar overzicht
21 aug. 2023 - Nieuwsflits #491: Aanmelden gezamenlijke brouwdag
Door: Theo van Eijden

In deze Nieuwsflits;

  • Inschrijven voor de gezamenlijke brouwdag 
  • Brouwcursus gaat weer van start
  • Deze week nog inschrijven voor de BBQ. 




Inschrijven voor de gezamenlijke brouwdag
Bericht van de brouwdagcommissie

Op de clubavond hebben we een oproep gedaan voor suggesties voor de Brouwdag. Kevin van Geene kwam met de optie een Pastry Stout. Het zal een basisrecept worden voor 15 liter omdat er een hoge moutstort nodig is en de meeste mensen waarschijnlijk een 20 liter installatie hebben.

Hij geeft aan dat het een heel leuk bier type is voor de brouwdag omdat je met dit basis recept zelf nog alle kanten op kan. Onderstaand een lijst voorbeelden:
Hazelnoten
Tonkabonen
Salted Caramel 
Schwarzwalder kirsch
Kokos 
Vanille
Marshmellows
Fruitextract (Brouwmaatje)

Dit recept dan ook bedoeld als basisrecept, waarbij we de leden aansporen hun creativiteit te gebruiken en (sommige van) bovengenoemde ingrediënten toe te passen. De inschrijving is geopend. Zowel afhalen als brouwen in Lisserbroek behoort tot de mogelijkheden. Inmiddels is er het een en ander aangepast in Lisserbroek waardoor we meer elektrische brouwers kunnen faciliteren. Aanmelden in het ledenmenu bij brouwdag. 




Brouwcursus gaat weer van start
Bericht van de brouwcursuscommissie

In november gaat er weer een brouwcurus starten, Voor iedereen die ooit het verlangen heeft gehad zelf zijn eigen bier te maken, organiseert 't Wort Wat een Workshop Bierbrouwen.
Je wordt in drie theorie-avonden wegwijs gemaakt in het brouwproces. Niet alleen behandelen we de praktijk van brouwen van bier, maar we bespreken ook recepten, grondstoffen en de middelen waarmee je zelf thuis aan de slag kan. Hoe je met eenvoudige middelen zelf thuis een lekker bier kunt maken. 
Wat leer je nog meer? Naast de nodige theorie worden er ook diverse bieren gedronken. Dit om inzicht te krijgen in de gebuikte grondstoffen en het bier type dat het oplevert. 
Op de praktijkdag brouw je in een kleine groep onder begeleiding je eigen bier. Hier zal je ervaren wat het betekent om een Brouwmeester te zijn. Als afsluiting is er een bottelavond waar je eigen bier gebotteld wordt in flesjes. Dit bier kan je vervolgens mee naar huis nemen. Na het bottelen sluiten we de cursus af met het uitreiken van het certificaat
Bij de workshop zit een uitgebreid cursusboek geschreven door Adrie Otten "Verander Water in Bier" om achteraf nog eens alles in op te kunnen zoeken. De workshop wordt twee maal per jaar gegeven en vindt plaats in Nieuw Vennep.
Kosten: 90 euro per persoon. 
De data voor de cursus zijn:
Donderdag 2, 9 en 16 november
De brouwdag is op zaterdag 18 november
De bottelavond is 11 januari
De cursus wordt gegeven in Nieuw Vennep en aanvang is 19.30h en duurt tot ca 22.30 h.  De gezamenlijke brouwdag vind plaats in Lisserbroek, aanvang 9.00h en duurt tot ca 15.30h. 
 
Cursus leiders:
Titus Rinia.
Theo van Eijden
Heb je vragen, mail dan naar de brouwcursus commissie  !
Hieronder kan je direct inschrijven en met  iDeal betalen voor de bierbrouwcursus. Als de betaling succes vol is verlopen is de aanmelding gegarandeerd. De complete cursus kost €90,- voor dus 4 avonden, een brouwdag, bottelavond en genoemd cursus materiaal, +/-18 flessen eigen gebrouwen bier en een schat aan kennis (onbetaalbaar).



Deze week nog aanmelden voor de BBQ
Bericht van het bestuur

Op zaterdagavond 2 september houden we onze jaarlijkse BBQ op het bekende adres van de familie van Duivenvoorde in Lisserbroek. Alle leden met hun partners en aanhang zijn welkom.  

We beginnen 's middags rond zes uur. Net zo als verleden jaar zal een cateringsbedrijf voor het vlees, salades en brood e.d. zorgen. Alle brouwers worden gevraagd eigen bieren mee te nemen zodat deze samen de collega/leden geproefd en uitgewisseld kunnen worden. Ook eigen gebrouwen bier op een fust(je) zijn van harte welkom. Voor de niet bierdrinkers is er fris en wijn aanwezig. Neem zelf een aantal bieren en een goed bierglas mee. 

Mochten er leden zijn die een fust eigen gebrouwen bier meenemen dan juichen wij dat van harte toe. Graag dit voor af melden zodat we rekening kunnen houden met  de benodigde koppelingen. 
 
De mogelijkheid bestaat om kosteloos een tentje op te zetten of te overnachten in eigen camper, deze wens graag vermelden bij de inschrijving.
Inschrijven via de website. Graag zo spoedig mogelijk, dit in verband met de organisatie rondom en tijdens de vakantie periode. Deelname aan deze BBQ kost € 15.- voor het vlees, salades stokbrood, frisdrank, wijn enz.

Aanmelden voor de BBQ gaat via de website in het ledenmenu.




Deadline volgende clubblad
Bericht van de Mediacommissie

Kopij a.u.b. sturen voor wo. 13 mrt 2024 naar de redactie .

 
 


Clubkalender

zaterdag 02 september Clubavond: Jaarlijkse BBQ
zaterdag 16 september Gezamenlijke brouwdag: Pastry stout
vrijdag 29 september Clubavond: Belgische biermythes
vrijdag 13 oktober Excursie
vrijdag 27 oktober Clubavond; Mick Vrancken (Ecolab) over reinigen en brouwen
donderdag 02 november Brouwcursus, eerste avond. Onderwerp: Mouten
donderdag 09 november Brouwcursus, tweede avond. Onderwerp: Gist en Hop.
donderdag 16 november Brouwcursus, derde avond. Onderwerp: Brouwbenodigdheden
zaterdag 18 november Gezamenlijke brouwdag:
vrijdag 24 november Clubavond: Clubkampioenschappen
vrijdag 15 december Clubavond; Bier met...

 
 

Terug naar overzicht