Bier: de wetenschap van het brouwen.
Beircht van het bestuur
Ooit afgevraagd waarom uw bier smaakt zoals het is? Leer hoe de ingrediënten, de verschillende biochemische reacties en procesparameters bij het brouwen van het bier de smaak en het aroma van het bier beïnvloeden.
In deze online cursus van de KU te Leuven heeft de volgende leerdoelen;
De syllabus van de cursus bestaat uit verschillende modules;
Duur van de online cursus is 13 weken maar je mag deze in je eigen tempo volgen. De studie belasting 4 tot 6 uur per week. Cursus is gratis is als je geen officieel diploma nodig vindt. Let op de gehele cursus is in het Engels. Voor meer informatie en aanmelden; Link
Deadline volgende clubblad
Bericht van de Mediacommissie
Kopij a.u.b. sturen voor wo. 12 apr 2023 naar de redactie .
Clubkalender
zaterdag | 21 maart | Brouwdag: Verbeter je eigen bier ism de Kwaliteitscommissie |
vrijdag | 27 maart | Clubavond Kveik |
donderdag | 16 april | Brouwcursus, eerste avond. Onderwerp: Mouten |
donderdag | 23 april | Brouwcursus, tweede avond. Onderwerp: Gist en hop |
vrijdag | 24 april | Clubavond Smaakafwijkingen |
zaterdag | 25 april | Excursie naar het Zythos bierfestival in Leuven |
donderdag | 07 mei | Brouwcursus, derde avond. Onderwerp: Brouwbenodigdheden |
zaterdag | 09 mei | Gezamenlijke Brouwdag |
vrijdag | 29 mei | Clubavond Op bezoek bij een brouwerij |
donderdag | 11 juni | Brouwcursus, vierde avond. Onderwerp Bottelen |
vrijdag | 26 juni | Clubavond |
zaterdag | 29 augustus | Gezamenlijke Brouwdag |
zaterdag | 05 september | Clubavond BBQ Lisserbroek |
vrijdag | 25 september | Clubavond |
zaterdag | 10 oktober | Gezamenlijke Brouwdag |