Terug naar overzicht

Van het bestuur, november 2023

tww november 2023
Door: Martijn Aartsma

Afgelopen clubavond

De afgelopen clubavond hadden we Maurice van Zielst van Christeyns te gast. Maurice heeft ons door de essentiële stappen van het reinigingsproces geleid en uitgelegd hoe een grondige reiniging cruciaal is voor het brouwen. De toegezegde presentatie en de reinigingsinstructie zijn inmiddels op de website te vinden (onder Ledenmenu/Documenten).

Komende Clubavond

De komende clubavond worden de bieren voor het clubkampioenschap samen gekeurd. Samen met bierkeurmeesters kunnen leden de ingezonden bieren proeven en keuren op basis van de voorgeschreven bierkenmerken volgens het BKG. Ik kan uit persoonlijke ervaring zeggen dat dit een zeer leerzame en vermakelijke beleving is, en dus zeer aanbevelenswaardig.

Alvast een tip van de sluier: de clubkampioenschapsbieren voor volgend jaar worden Weizen (Klasse A) en Baltic Porter (Klasse D).

En verder

We hebben heel goede respons gekregen op de enquête voor een eventueel 2e clubbier, waarvoor hartelijk dank! Het enthousiasme voor een tweede clubbier is groot, en daar zijn we erg blij om. Welke dat gaat zijn en in welke vorm we dat gieten is nog niet helemaal zeker (voor bepaalde bieren was het nek-aan-nek). Het lijkt ook een uitgelezen moment om dit bier te koppelen aan het lustrum van de vereniging (zie ook de oproep hieronder).

Gezamenlijke brouwdag

Wanneer de eerstvolgende brouwdag plaatsvindt is nog niet geheel helder (februari of maart). Het bier dat we dan willen brouwen is één van de clubkampioenschapsbieren (Weizen of Baltic Porter). We houden u uiteraard op de hoogte!

Lustrum

Tot slot: Dennis heeft het in het vorig clubblad al genoemd: volgend jaar viert de vereniging haar 30-jarig jubileum. Hierbij nogmaals de oproep: zou je iets willen helpen organiseren of heb je ideeën hierover? Stuur dan alsjeblieft een e-mail naar het bestuur via bestuur@ twortwat.nl.

Namens het bestuur: warme brouwersgroet, en hopelijk tot snel!

Terug naar overzicht