Terug naar overzicht | |
NovaLager, nieuwe gist van Lallemand |
tww november 2022 |
Door: Theo van Eijden | |
LalBrew NovaLager™ is een echte ondergistende Saccharomyces pastorianus-hybride, een afstammeling van een nieuw geslacht dat werd geselecteerd om zuivere pilseners en andere lagerbieren te brouwen met uitgesproken smaakkenmerken en superieure prestaties op vlak van vergisting. Het is een robuuste giststam voor lagerbier met ideale brouweigenschappen, waaronder snelle vergisting, hoge vergistingsgraad en hoge uitvlokking. Het uitgesproken smaakprofiel is zeer zuiver, met lichte esters over een breed temperatuurbereik. LalBrew NovaLager is het resultaat van het onderzoeks- en ontwikkelingswerk van Renaissance Bioscience Corp. (Vancouver BC, Canada) in samenwerking met Lallemand Brewing. Het werd geselecteerd met behulp van klassieke en niet genetisch gemodificeerde kweekmethoden om een nieuwe Saccharomyces cerevisiae x Saccharomyces eubayanus hybride stam te verkrijgen die een nieuwe groep III (Renaissance) lagerstam definieert, verschillend van alle andere traditionele Saccharomyces pastorianus stammen. Deze stam produceert weinig VDK/diacetyl en maakt gebruik van gepatenteerde technologie van de Universiteit van Californië Davis (VS) om ervoor te zorgen dat er geen waterstofsulfide (H2S) wordt geproduceerd, waardoor de rijpingstijd voor de productie van pilsbier wordt verkort. Door expressie van een β-glucosidase enzym kan LalBrew NovaLager™ de biotransformatie van hop bevorderen en de hopsmaak en het hoparoma accentueren. Al deze bovenstaande eigenschappen maken van LalBrew Novalager™ een nieuw en uniek hulpmiddel dat speciaal is aangepast aan ambachtelijke brouwomstandigheden.
Voorlopig is deze alleen maar in een 500 grams verpakking beschikbaar. Voor meer gedetaileerde informatie over de ontwikkeling van deze gist, zie bijgaande links met stevige wetenschappelijk onderzoek. Bronnen |
|
Terug naar overzicht |