Terug naar overzicht | |
SafBrew™ LD-20 |
tww augustus 2022 |
Door: Theo van Eijden | |
Fermentis heeft een nieuwe actieve droge gist en enzymmix gelanceerd, ontworpen voor het brouwen van koolhydraatarme, droge, ondergistende bieren. De meeste bieren, ongeacht hun mogelijke bitterheid of zuurgraad, hebben over het algemeen een bepaald restsuikergehalte (complexe koolhydraten). De nieuwste toevoeging aan de SafBrew-lijn, LD-20, combineert een sterke populaire ondergiststam met een nauwkeurig geselecteerd type enzym om brouwers te helpen typische lagers te maken die minder koolhydraten en calorieën bevatten. Het uitgebalanceerde mengsel van actieve gedroogde gist en enzymen in SafBrew™ LD-20 produceert drinkbare, zuivere en vrij neutrale pilsbieren bij veel verschillende brouwomstandigheden en presteert opmerkelijk goed bij lage temperaturen (12-20 °C). Omdat beide elementen in één product aanwezig zijn, hoeven brouwers niet twee keer te pitchen. In feite kunnen brouwers het direct in het wort doseren, mede bepaald door hun apparatuur en voorkeuren. Afhankelijk van het specifieke bier dat je wilt brouwen, stelt SafBrew™ LD-20 je in staat om het suikergehalte in het wort met maximaal 20% te verlagen, hetgeen betekent dat het uiteindelijke bier tot 20% minder suikers zal bevatten dan een bier dat is vergist met een standaard giststam. Dit levert dus een zeer droog bier op. SafBrew™ LD-20 werkt doordat het via de enzymen complexe suikers kan afbreken, waaronder polysachariden zoals maltotriose. Een standaard gist is hier niet toe in staat en dus hield je altijd enige restsuikers in je bier over. De amyloglucosidase (AMG) in SafBrew™ LD-20 zet alle complexe suikers om, zodat tot 100% van het suikergehalte door de gist kan worden vergist. Deze 100% vergisting zorgt voor een droger bier en een hoger alcoholgehalte bij gebruik van hetzelfde wort. En natuurlijk: door alle suiker te vergisten, is het resultaat een aanzienlijke vermindering van koolhydraten. |
|
Terug naar overzicht |