Terug naar overzicht | |||||||
Reactie vanaf de website (15) |
tww januari 2022 | ||||||
Door: Theo van Eijden | |||||||
Op de website van ’t Wort Wat bestaat de mogelijkheid om reactie te geven en vragen te stellen. Sommige vragen en antwoorden willen we graag met een groter publiek delen. Want voor beginnende brouwers is het brouwproces soms niet duidelijk en roept het nog veel vragen op.
Beste Luc, De duur van de maisch heeft tot doel te zorgen dat de enzymen voldoende tijd krijgen om alle zetmeel in suikers omzetten. Dus dat heeft alleen effect op je rendement. Dat is hoe goed je in staat bent om alle beschikbare zetmeel om te zetten in suikers. Dit rendement ligt meestal tussen de 65% en de 80% en is afhankelijk van de installatie waarmee je werkt. De verschillende temperaturen hebben invloed op de soort suikers die je maakt en dus op de body, doordrinkbaarheid of volheid van je bier. Dat zijn dus de verschillende temperatuurstappen die je tijdens het maischproces doorloopt. De meest gangbare zijn de een-stapsmethode en de stijgende-infusiemethode. In het artikel genaamd ‘Welke maischtemperatuur?’ van mei 2020 wordt meer uitgelegd over de invloed van de temperatuur op je bier. Zie deze link: https://www.twortwat.nl/per.auteur?article_id=1589536810. Met vriendelijke groeten, |
|||||||
Terug naar overzicht |