Terug naar overzicht
|
Cream Ale |
tww maart 2017 |
Door: Paul van 't Sant |
Beschrijving
- Vooraf de rijstvlokken 10 minuten laten wellen en 10 minuten koken. De tweede hopgift is een zgn. flame-off hopgift, oftewel helemaal aan het einde van het koken als het gas (of de stroom) uit gaat.
- De hoofdvergisting tussen de 20 en 22 °C en tweede vergisting rond de 16 °C.
- Als je liever een korrelgist gebruikt, zou je voor Safale US-05 kunnen kiezen.
Receptgegevens
batch grootte:
|
10 l.
|
kooktijd:
|
90 min.
|
alcohol percentage:
|
5.0 %
|
begin SG:
|
1050
|
eind SG:
|
1009
|
EBC (kleur):
|
8.0
|
EBU (bitterheid):
|
20.0
|
Brouwhuis efficiëntie
|
70 %
|
Ingrediënten
ingrediënt
|
waarde
|
hoeveelheid
|
kooktijd
|
bijzonderheden
|
Pilsmout (3 EBC)
|
3 EBC
|
930 gr
|
|
|
Palemout (5 EBC)
|
5 EBC
|
930 gr
|
|
Leverancier: Fawcett Maris Otter
|
Rijstevlokken
|
|
195 gr
|
|
|
Kandijsuiker, wit
|
|
145 gr
|
|
|
Maischwater
|
|
9.5 liter
|
|
Leverancier: Kraan
|
Spoelwater
|
|
2.6 liter
|
|
Leverancier: Kraan
|
Liberty
|
4.0% α
|
15.6 gr
|
60 min.
|
Bloemen
|
Liberty
|
4.0% α
|
6.1 gr
|
1 min.
|
Bloemen
|
Wyeast 1056 American Ale
|
|
1 verpakking
|
|
|
Maischschema
67.5 °C
|
65 °C
|
78 °C
|
0 min.
|
90 min.
|
2 min.
|
|
Terug naar overzicht
|