In deze Nieuwsflits
- Winnende bier clubkampioenschap bij Jopen brouwen.
- Oester Stout op gezamenlijke brouwdag van 2 mei
Winnende bier clubkampioenschap bij Jopen brouwen.
Bericht van de Wedstrijdcommissie
De clubavond van 't Wort Wat van vrijdag 27 maart was op de nieuwe lokatie van Jopen in Waarderpolder. We hebben daar in het proeflokaal allerlei lekkere en interessante bieren kunnen proeven. Jopen heeft daar ook vele gastbieren op tap. De rondleiding aldaar werd door Michel Ordeman zelf geven en we hebben een goed beeld van het bedrijf en de grootse toekomst plannen kunnen krijgen.
Met groot enthousiasme werd de mededeling van Michel ontvangen dat de winnaar van de clubkampioenschappen zijn bier bij Jopen mag brouwen. Dit zal als een collaboration brew worden uitgebracht. Stel je voor jou bier in de Jopen Kerk op tap!!! Het kampioenschap krijgt dus wel een heel serieus doel, het gaat weer ergens om.
Oester Stout op gezamenlijke brouwdag van 2 mei
Bericht van de Brouwdag Commissie
Heb jij je al ingeschreven voor de brouwdag van 2 mei? Het bier zal een Oester Stout zijn, voor alle ingrediënten, mouten, hop en gist zal worden gezorgd. Mocht je met echte oesters aan de slag willen gaan dan moet je hier zelf voor zorgen. Ook zal de catering weer aanwezig zijn met allerlei lekkers.
Voor wie niet goed bekend is met dit type bier, hier de omschrijving van de Schelde Brouwerij; Oesterstout (8,5%) Deze stout brengt u dankzij een onbestemde vleug zilt een stuk dichterbij de kust. Onder een beigekleurige schuimkraag schuilt een krachtig bier, vol van smaak en rijk van geur. Zijn robuustheid wordt opgebouwd uit het zoete van fruit en karamel en het bittere van hop en geroosterde mout. De Oesterstout laat de parel achter op uw tong en smaakt lang en gelaagd na.
Kwekerij E. Duivenvoorden
Turfspoor 57
2165 AW Lisserbroek
Uw aanmelding dient voor 19 april 2015 binnen te zijn, en de betaling moet voor 30 april op de bankrekening te staan.
Web-Op-Maat CMSv2.6
Ingelogd als: Theo van Eijden | Uitloggen
