Terug naar overzicht
17 sept. 2014 - Nieuwsflits #203: Schrijf je nu in voor het clubkampioenschap
Door: Theo van Eijden

In deze Nieuwsflits;

  • Schrijf je nu in voor het clubkampioenschap
  • Polderbok is uitverkocht
  • Wilde gisting en bacteriën

Schrijf je nu in voor het clubkampioenschap
Bericht van de Wedstrijdcommissie

De inleveravond voor de wedstrijdbieren nadert met rasse schreden, dus meld je nog snel aan voor de komende clubavond van 26 september. Hieronder nog even de aanmeldingsprocedure. Zoals al bekend worden dit jaar een Dunkel Weizen (klasse B) en een Tripel (klasse (C) gekeurd. Van de bieren die ter keuring worden aangeboden dienen TWEE  flesjes per bier te worden ingeleverd gelijktijdig met het compleet ingevulde inschrijfformulier. Bier in 30 cl euro flesjes met gouden kroonkurk. Dit jaar geschiedt de inschrijving weer middels het inschrijfformulier via de website van ‘t wort wat. 

Het inschrijfformulier is niet meer in het clubblad bijgevoegd maar staat op de website. Het werkt als volgt: 
                • Log in op de website.
                • Klik in het linker menu op "Voor leden", en dan op "Kampioenschappen"
                • Vul je gegevens in. Je persoonsgegevens worden automatisch meegestuurd
                • Je krijgt nu zelf een mail met het inschrijfformulier.
                • Druk dit inschrijfformulier af op je printer, probeer dat op 1 A4 te doen
                • lever dit formulier samen met 2 flesjes van je bier in.
                • Vul per in te leveren “type bier” het formulier in!

Zo is het voor iedereen gemakkelijker: jullie hoeven je persoonsgegevens niet meer in te vullen, de meeste ingredienten staan al op het formulier vermeld. Voor extra ingredienten zijn blanco regels beschikbaar, en wij kunnen alle inschrijfformulieren goed lezen.


Polderbok is uitverkocht
Bericht van de Polderbokcommissie

Hoewel het in in eerste instantie traag op gang kwam is al het Polderbok dat in flessen was gebotteld inmiddels uitverkocht. Er worden dus geen bestellingen meer geaccepteerd. Op de eerst komende clubavond kunnen de gelukkigen hun bestelling afhalen.  



Wilde gisting en bacteriën
Bericht van het bestuur


Op vrijdag 19 september is er een BIER BERAAD, dat is een middag- en avondprogramma dat focust op wilde gisting en bacteriën. Er wordt afgetrapt met een masterclass van Sander Kobes (brouwerij oersoep, voorvechter van wilde gisting) van 15:00 tot 18:00. Sander heeft heel veel kennis door eigen ervaring en experimenten. Hier gaan kan je iets van leren. Daarna is er lekker en bijzonder eten en natuurlijk lekker brett bier van de tap. Ook 't Wort Wat-lid André van der Zee komt een beeldend verhaal vertellen over zijn pogingen wilde gisten te vangen. 's Avonds kunnen brouwers ook een eigen bier presenteren (5 min pp) Deelnemers zijn onder meer: Naeckte brouwers, Butchers Tears, Oedipus en meer. 

Voor meer info, lokatie en programma kijk op de website; Link


Uiterste besteldatum inkoop
Bericht van de Inkoopcommissie

De uiterste besteldatum van de inkoopcommissie nadert sneller dan je denkt.
Bestel dus nog snel je ingrediënten voor ##deadline_inkoop## .

 


Deadline volgende clubblad
Bericht van de Mediacommissie

Kopij a.u.b. sturen voor wo. 15 mei 2024 naar de redactie .




Clubkalender

zaterdag 20 september 22e OBBK Open Bergsche Bierbrouwkampioeschappen en 18e Bergs Bierfestival
vrijdag 26 september Bierbrouwen in Afrika en flessen spoelen, presentatie polderbok 2014 en levering. Inleveren bieren voor clubkampioenschap.
zaterdag 04 oktober Gezamenlijke brouwdag
vrijdag 31 oktober Clubkampioenschappen
donderdag 06 november Brouwcursus Eerste Avond
donderdag 13 november Brouwcursus Tweede Avond
donderdag 20 november Brouwcursus Derde Avond
vrijdag 28 november Presentatie van Nederlands enigste Geuze steker
zaterdag 29 november Gezamenlijke Brouwdag
vrijdag 19 december Foodpairing met bier









Terug naar overzicht