In deze nieuwsflits
Deze dag gaan we een Tripel brouwen die gehopt wordt met drie hopsoorten, Cacade, Citra en Columbus. Je snapt nu wel waar de naam Triple C vandaan komt. Mocht je echter niet prijs stellen op de Amerikaanse hoppigheid dan kan je natuurlijk het recept aan passen en de hoeveelheid hop verminderen en daarmee een Belgische Tripel maken.
De dag zal weer zijn in Lisserbroek van familie van Duivenvoorden, ook de catering zal weer klaarstaan. Deze keer zullen er niet alleen broodjes knakworst maar ook tosti's verkrijgbaar zijn. Schrijf je in via de website, kosten zijn 5 euro per 10 liter bier.
Kwekerij E. Duivenvoorden
Turfspoor 57
2165 AW Lisserbroek
Uw aanmelding dient voor 14 september binnen te zijn, en de betaling dient voor 16 september op onze bankrekening te staan. Dit in verband met het tijdig bestellen van de grondstoffen voor deze dag.
Mocht je nog iets ander lekkers hebben staan of juist iets waar je niet tevreden over bent, neem een aantal flesjes mee en schuif aan bij de proeftafel.
Als je een eigen hopplantage wil aanleggen breng dan een bezoek aan de website van Eickelmann. Dit Duitse bedrijf verkoopt diverse soorten aroma en bitter hop. Mogelijk is het niet de juiste tijd van het jaar om te bestellen, zet deze dus maar in je agenda. Betalen kan met PayPal.
http://www.eickelmann.de/Hopfen-Shop/index.php
Tijdens de Week van het Nederlandse Bier is Martin Peerdeman te horen tijdens een radio interview. Speel de uitzending van 11 uur af. Het interview begin iets na half 12.
http://www.rtvnh.nl/uitzending-gemist/radio/262/49803/Arjan+Burggraaf+op+Radio+N-H
De clubavond van vrijdag 30 augustus begint een traditie te worden; we gaan barbecueën. Dat doen we niet in De Boerderij maar bij of in een loods, afhankelijk van het weer. Het kan dus altijd doorgang vinden. Het is de loods van Erwin van Duivenvoorde in Lisserbroek, waar we onze brouwdag meestal houden.
Wij zorgen voor drinken, frisdrank en wijn. Maar dit jaar zorgen wij ook voor het bier. Wij hebben een grote collectie bieren van allerlei soorten op de kop weten te tikken. We hebben genoeg zodat we zeker de avond kunnen doorkomen.
Je kunt je reeds aanmelden voor de barbecue. Ga daarvoor naar het "voor leden" menu van de website en kies "Barbecue". De kosten bedragen slechts €13,00 voor volwassenen, en €8,- voor kinderen (tot 12 jaar). Vergeet niet dit bedrag te storten op giro 7228352 t.n.v. amateurbierbrouwersvereniging 't Wort Wat. Vermeld daarbij je lidnummer (op de wikkel van het clubblad), en "barbecue 2013".
We gaan er een mooie avond van maken!
Datum: | vrijdag 30 augustus 2013 |
Tijd: | 18.00 uur |
Plaats: | Turfspoor 57, Lisserbroek |
Prijs: | € 13,- |
Contactpersoon: | Jan Wurpel |
De uiterste besteldatum van de inkoopcommissie nadert sneller dan je denkt.
Bestel dus nog snel je ingrediënten voor ##deadline_inkoop## .
Deadline volgende clubblad
Bericht van de Mediacommissie
Kopij a.u.b. sturen voor wo. 07 jun 2023 naar de redactie .
Zie voor meer tweets @twortwat
Clubkalender
vrijdag | 28 juni | Clubavond; Schuim op je Bier |
vrijdag | 30 augustus | Groot 'T Wort Wat BBQ |
vrijdag | 27 september | Clubavond over brouwtechniek |
zaterdag | 28 september | Gezamenlijke brouwdag; Tripel C |
donderdag | 17 oktober | Brouwcursus Eerste Avond |
vrijdag | 25 oktober | Clubkampioenschappen |
donderdag | 31 oktober | Brouwcursus Tweede Avond |
donderdag | 07 november | Brouwcursus Derde Avond |
zaterdag | 09 november | Gezamenlijke brouwdag; |
vrijdag | 29 november | Smaak afwijking in bier herkennen |
vrijdag | 20 december | Proeverij Winterbieren |
Voor meer informatie: http://www.twortwat.nl/clubkalender
Meer relevant biernieuws vind je op twitter: @BierVizier