Terug naar overzicht

Van de inkoopcommisie Juni 2013

tww juni 2013
Door: Michael Woolthuis

September: Ouwe IPA

Dit is naar een oud recept uit het boek van Amsinck. Het maischen was eigenlijk in 2 stappen:

  • First masch: 2,8ltr/Kg -start op 75 ºC en laat gedurende 2 uur afkoelen tot 64 ºC, aftappen en 2 uur koken met de helft van de hop.
  • Second masch: 2,6ltr/Kg -start op 82 ºC laat gedurende 1uur afkoelen tot 74 ºC, aftappen en gedurende 2 uur koken met de rest van de hop.

Voeg de batches samen en voeg de koudhop toe na de hoofdvergisting. Mocht iemand het op deze wijze gaan brouwen dan ben ik erg benieuwd hoe het gaat worden. Voor ons gewone stervelingen met niet zo veel geduld heb ik er een modern maischschema van gemaakt. Zoals gebruikelijk is dit pakket te bestellen via de inkoop pagina, gewoon je aantal liters invullen.

Terug naar overzicht