van: |
Nico van Kampen |
gepubliceerd: |
Clubblad april 2013 |
klasse: |
D |
stijl: |
Overig |
Recept gegevens
batch grootte: |
10 l. |
kooktijd: |
75 min. |
alcohol percentage: |
8.0 % |
begin SG: |
1087 |
eind SG: |
1026 |
EBC (kleur): |
71.0 |
EBU (bitterheid): |
0.0 |
Water type |
leiding |
Ingrediënten
ingrediënt |
hoeveelheid |
kooktijd |
waarde |
merk / leverancier |
Pilsmout (3 EBC) |
1750 gr |
|
3 EBC |
|
Tarwemout (4 EBC) |
350 gr |
|
4 EBC |
|
Munichmout (15 EBC) |
900 gr |
|
15 EBC |
|
Cara Munichmout (120 EBC) |
300 gr |
|
120 EBC |
|
Havervlokken (2 EBC) |
400 gr |
|
2 EBC |
|
Zuurmout |
100 gr |
|
|
|
Zwarte mout (1200 EBC) |
10 gr |
|
1200 EBC |
|
Hallertau Mittelfruh |
6 gr |
75 min. |
4 α |
|
Gagel |
2 gr |
15 min. |
|
|
Zoethout |
10 gr |
15 min. |
|
|
Koriander |
10 gr |
5 min. |
|
|
Bruine suiker |
80 gr |
|
|
|
Bergamotolie |
4 druppels |
|
|
|
Safale korrelgist S-04 |
1 zakje |
|
|
|
Maisch schema
Temperatuur (°C) |
56 |
54 |
63 |
72 |
78 |
Tijd (min) |
stort |
10 |
40 |
20 |
5 |
Opmerkingen van de brouwer
evt. extra kruiden bij het lageren |