Dit is het recept voor mei, en is te bestellen tot 14 dagen voor de clubavond in mei.
Pater Tripeloris (type: tripel)
Een ongelofelijke lekkere tripel. Dit recept is ook erg goed te gebruiken als je eens met wat extra kruiden wilt experimenteren omdat het een vrij rechttoe rechtaan recept is.
Gegevens
Receptgegevens
batch grootte: |
10 l. |
kooktijd: |
75 min. |
alcohol percentage: |
8.2 % |
begin SG: |
1074 |
eind SG: |
1015 |
EBC (kleur): |
21.0 |
EBU (bitterheid): |
22.0 |
Brouwhuis efficiëntie |
80 % |
Ingrediënten
ingrediënt |
hoeveelheid |
kooktijd |
waarde |
merk / leverancier |
Pilsmout (3 EBC) |
2400 gr |
|
3 EBC |
|
Ambermout (50 EBC) |
200 gr |
|
50 EBC |
|
Kandijsuiker, wit |
400 gr |
|
|
|
Styrian Goldings hop |
20 gr |
75 min. |
4 α |
|
Styrian Goldings hop |
5 gr |
15 min. |
5.5 α |
|
Willamette hop |
10 gr |
5 min. |
5.5 α |
|
Koriander |
2 gr |
5 min. |
|
|
Wyeast 3787 trappist high gravity |
1 |
|
|
wyeast |
Maisch water |
10.7 liter |
|
|
Kraan |
Spoel water |
5.7 liter |
|
|
Kraan |
Maischschema
Temperatuur (°C) |
67 |
63 |
72 |
78 |
Tijd (min) |
0 |
15 |
35 |
5 |
|