Brouwcursus, tweede avond. Onderwerp: Gist en Hop | ||
---|---|---|
Do. 02 mei 2024
19:30Wijkcentrum Het Contact, Nieuw Vennep Titus Rinia |
||
  Clubavond: Algemene Ledenvergadering + Jaarbieren | ||
Vr. 26 april 2024
20:00Wijkcentrum De Boerderij, Hoofddorp |
Deze avond is de Algemene Ledenvergadering. Dit is het moment om als clublid mee te praten over keuzes die we kunnen maken. Natuurlijk eindigen we de vergadering met ‘het rondje van het bestuur’. Na het officiële gedeelte zal de wedstrijdcommissie een presentatie verzorgen over de wedstrijdbieren van dit jaar: Baltic porter en Weizen. Van beide bieren gaan we een voorbeeld proeven. En verder:
| |
  Brouwcursus, eerste avond. Onderwerp: Mouten | ||
Do. 25 april 2024
19:30Wijkcentrum Het Contact, Nieuw Vennep Titus Rinia |
||
  Clubavond: Pils, theorie en praktijk | ||
Vr. 29 maart 2024
20:00Wijkcentrum De Boerderij, Hoofddorp |
Deze avond zal een presentatie gegeven worden over de historie van pilsners en het brouwen ervan. Daarnaast gaan we een proeverij houden waarin wij jullie uitdagen de bieren te herkennen en te beoordelen. Een soort van ‘Wat vindt 't Wort Wat het lekkerste pils verkiezing’. En verder:
| |
  Gezamenlijke brouwdag: Baltic Porter | ||
Za. 02 maart 2024
9:00Turfspoor 57, Lisserbroek Theo van Eijden |
Een Baltic Porter staat beschreven als boven- of ondergistend. De Baltic Porter is in vergelijking met een Engelse Porter meer alcoholisch en heeft een vollere smaak en zoetere afdronk. Daarnaast wordt meer gebruik gemaakt van Europese vasteland hopsoorten en Münchener mout.” Er is voor een ondergistende versie gekozen. In deze periode van het jaar heeft vrijwel iedereen een plaats in huis waar het koud genoeg is om een ondergistend bier te maken. Er worden twee varianten van dit bier beschreven, namelijk met een basis van Münchenermout aangevuld met Pilsmout, of Pale Ale mout aangevuld met Münchenermout. Ons bier maken we met Maris Otter Pale Ale mout aangevuld met Münchenermout. De moutstort is verder erg belangrijk, een Baltic Porter is wel donker en zwaar, maar heeft niet het geroosterde/gebrande van een Russian Imperial Stout. Historisch werd er vaak Brown malt gebruikt, dus is dat ook in de moutstort opgenomen. Inschrijven via de website in het ledenmenu. Mocht je niet in staat zijn die dag te brouwen je kan ook het pakket afhalen om zelf thuis op een later moment te brouwen. | |
  Clubavond: Smaakafwijkingen | ||
Vr. 23 februari 2024
20:00Wijkcentrum De Boerderij, Hoofddorp Theo van Eijden |
Deze avond is een vervolg op de ‘poor man's’ avond die we hebben gehouden over smaakafwijkingen in bier. Nu gaan we officieel gemaakte smaakafwijkingen proeven en hopelijk herken je er een aantal. En verder:
| |
  Clubavond: Brouwerij Nevel | ||
Vr. 26 januari 2024
20:00Wijkcentrum De Boerderij, Hoofddorp Theo van Eijden |
Deze avond komt de brouwer van brouwerij Nevel uit Nijmegen. Zij maken bieren met ‘wilde’ vergisting, zoals zij dat noemen, met hun eigen gistcultuur. Men zal wat eigen bier meenemen om te proeven. En verder:
| |
  Brouwcursus, vierde avond. Onderwerp: Bottelen gebrouwen bier | ||
Do. 11 januari 2024
19:00Brouwmaatje, Boesingheliede Titus Rinia |
||