Terug naar overzicht

Van het bestuur, mei 2021

tww mei 2021
Door: Dennis van Rijswijk

Het blijven rare weken. Het voelt alsof niets kan en mag en te gelijkertijd ook alsof alles kan en mag. Een voorbeeld: de clubavond mag niet doorgaan, een brouwerij bezoeken kan niet en toch is juist dat hetgeen we de afgelopen clubavond hebben gedaan. En anders dan gebruikelijk kunnen we meer mensen bedienen en meer plaatsen aandoen tijdens een clubavond dan ooit tevoren.

Afgelopen clubavond

Eind april hadden we weer een virtuele rondleiding door een brouwerij, uiteraard met een proeverij. Ditmaal waren we te gast bij Brouwerij Klein Duimpje in Hillegom. Voordat zo’n virtuele rondleiding en echte proeverij (gelukkig wel!) van start kan gaan is weer veel geestelijk en fysiek werk verricht. Wie komen er? Welke bieren gaan we proeven en wie haalt ze op? Pakketten moeten worden samengesteld en zodra die er zijn, waar kunnen ze dan worden opgehaald?

Het was wederom een behoorlijke tour-de-force! Waar – zo weet ik uit betrouwbare bronnen – extra hulp heel welkom is. Maar goed. Terug naar de avond met rond de 70 logins (meerdere deelnemers per login) was het een goed bezochte avond. We konden een Blond, een NEIPA (of was het toch iets anders…), een Tripel en een Russian Imperial proeven. Wat alle bieren gemeen hadden was een ‘kleine’ twist.

Na afloop van de presentatie en rondleiding was er ruimte voor vragen.

Napraten

Enkele leden gaven aan liever nog wat langer na te praten.  Het bestuur stelt voor om daarvoor de website: https://meet.jit.si/ twortwat te bezoeken. De website biedt de mogelijkheid om gratis te (video)chatten zonder registratie en zonder software te installeren. Deze chat zal niet worden gemodereerd en de inhoud is niet per se de mening van die van onze vereniging dus houd het netjes! 😊

Tip: Je kunt, wederom zonder registratie, zelf een chatroom aanmaken door in het webadres ‘twortwat’ te vervangen door iets anders, bijvoorbeeld ‘clubavond-25-6’ of je achternaam of… Probeer het maar eens uit.

Komende clubavond

De komende clubavond staat in het teken van een machtig stukje software: Brewfather. Op dit moment lijkt Brewfather veel gemeen te hebben met een beroemde ring. One app to rule them all!

Tijdens de clubavond leer je niet alleen wat Brewfather is en zo uniek maakt maar de kwaliteitscommissie en dan met name Jan Wurpel en Walter Bakker hebben een veelomvattende presentatie gemaakt waarmee je het beste uit het programma (of eigenlijk een webapp) kunt halen.

Terug naar overzicht