Terug naar overzicht

Van het bestuur, januari 2024

tww januari 2024
Door: Mark Ekelschot

Beste Leden van 't Wort Wat!

Tegen de tijd dat dit blad weer op uw deurmat valt is 2024 alweer 3 weken onderweg. Namens het bestuur wens ik u allen het allerbeste voor dit bijzondere jubileumjaar! Moge 2024 een jaar zijn gevuld met voorspoed, vreugde en natuurlijk een overvloedige oogst in jullie brouwketels.

Afgelopen clubavond

Traditiegetrouw sluiten we de laatste clubavond af met bier-spijs combinaties. Deze keer iets anders. Gery heeft ons laten knoeien met bier. Aan de tafels gingen de leden aan de slag om verschillende combinatie (af) te maken. Maar liefs 6 biercocktails kwamen, inclusief de herkomst, voorbij. Vooral Zopie viel goed in de smaak. Lekker als er misschien nog een keer ijs op de sloten ligt. Het recept hebben jullie via de nieuwsflits inmiddels gekregen.

Tweede clubbier

Vlak voor het begin van het avondprogramma was er een eerste bijeenkomst van leden die zich hebben aangemeld om het tweede clubbier vorm te gaan geven. 10 aanwezigen zijn voortvarend van start gegaan, en hebben de eerste, veelbelovende, plannen gemaakt. Een tweede clubbier is een avontuur waarmee we (nieuwe / andere) leden de kans geven mee te doen. Een nieuwe weg om de ledenparticipatie en -betrokkenheid te vergroten. We zijn dan ook erg blij met jullie spontane, grote opkomst en kijken met spanning uit naar de verdere ontwikkelingen.

Komende clubavond

Voor de clubavond van januari hebben we Mattias Terpstra van Nevel uit Nijmegen uitgenodigd. Nevel heeft als belangrijke missie om mensen opnieuw te verbinden met de natuur door bier te brouwen op een eigenzinnige manier. Ze gebruiken 100% Nederlandse grondstoffen van duurzame en natuurinclusieve boeren en fermenteren met een unieke wilde gistcultuur. De brouwerij concentreert zich op wilde gisting met zelf geoogste gisten van natuurlijke bronnen. Hierdoor ontstaan zorgvuldig uitgebalanceerde bieren met een uitgesproken, evenwichtig karakter, uitdagende smaken, en tegelijkertijd verfrissend, dorstlessend en laag in alcohol.

Wedstrijdcommissie

De bieren voor de clubkampioenschappen zijn inmiddels bekend: Baltic porter en Weizen. Beide hebben ook al een plaatsje op de gezamenlijke brouwdagenkalender. Verderop in het clubblad meer hierover.

Lustrum

Laten we niet vergeten dat onze vereniging dit jaar een mijlpaal bereikt: we vieren ons 30-jarig bestaan! Een prachtige gelegenheid om terug te kijken op onze geschiedenis, successen en de geweldige momenten die we hebben gedeeld. Laten we dit jubileum samen vieren en uitkijken naar vele jaren van brouwdagen, clubavonden, excursies en barbecues. Ik herhaal dan ook de eerdere oproepen. Heb je idee├źn, anekdotes, verhalen van vroeger, wil je (mee) organiseren, laat het ons weten via bestuur@twortwat.nl. Om jou en ons te helpen hebben we een kort poll gemaakt. De QR-code en de link naar de poll  vindt je terug in het blad. We hopen dat een groot aantal leden zich meldt. Namens het bestuur alvast bedankt voor jullie inbreng en enthousiasme.

Warme brouwersgroet en hopelijk tot snel!

Terug naar overzicht