Terug naar overzicht

Van het bestuur, februari 2023

tww februari 2023
Door: Nico de Boer

De kop is er weer af, de eerste clubavond van dit jaar zit er al weer op en we zijn alweer gewend aan het jaartal 2023. Buiten is het nog koud dus een goed moment om zonder energieslurpende koelkasten nog een pils of een andere ondergister te brouwen. Voor we het weten wordt het weer warmer en moeten we ons alweer voorbereiden op bovengistende herfst- en winterbieren. In het vorige clubblad (januari) staat een interessant artikel over duurzamer brouwen met daarin de oproep aan leden die hieraan een bijdrage willen leveren om zich aan te melden voor Initiatiefgroep Duurzaamheid. Ik hoop dat er leden onder ons zijn die zich hiervoor aanmelden of al aangemeld hebben.

Afgelopen Clubavond

Afgelopen clubavond had als thema koud-hoppen. Middels  bruiswater en een neutraal pils hebben we kunnen proeven wat het effect van hop is als je deze koud toevoegt. Behalve dat we er veel voorpret aan beleefd hebben denk ik dat het een geslaagd experiment was en dat we er een doe-avond van gemaakt hebben we hebben in ieder geval niet stilgezeten en rekenen erop dat we bij een volgende doe avond een beroep kunnen doen op de aanwezige clubleden om te assisteren.

Komende clubavond

Komende Clubavond hebben we een speciale spreker: Alexander Hendrix van Belgomalt. Belgomalt maakt behalve gewone mouten ook mouten met een smaakje z.g.n. infused mout, met smaken als Gingerbread en Thyme, een ontwikkeling die ons als hobbybrouwers moet aanspreken. Tijdens de presentatie zal de bar dicht zijn, dit zorgt er voor dat de spreker zijn verhaal kan doen en dat de toehoorders niet afgeleid worden door het rumoer achter in de zaal van bier halende clubleden.

Lentebok

Op 11 maart is de volgende brouwdag, dan brouwen we een lentebok,  wie van de leden zou er op de clubavond van mei een presentatie over (het brouwen van) Lentebok willen geven?

Terug naar overzicht