Terug naar overzicht

Van het bestuur, februari 2021

tww februari 2021
Door: Wim Groeneveld

Afgelopen clubavond van 29 januari

Gelukkig kon Jan-Willem Fukkink ondanks alle maatregelen toch de online tour in zijn Leische Bierbrouwerij door laten gaan. Er werd op de avond door 73 leden ingelogd. Alle apparatuur binnen de brouwerij kwam aan bod, zowel hoe hij dit in de beginperiode deed en zoals hij nu het doet. De Blond en de AIpiejee worden vanwege capaciteitsproblemen in Lochristi gebrouwen. Alle overige bieren en nieuwe ontwikkelingen worden in Leiden uitgevoerd. Van tevoren was er een bierpakket uitgedeeld en daardoor konden we genieten van 4 van zijn bieren, te weten de Blond, Boisot, Morsporter en de Ellebocks. Er werd geschakeld over verschillende camera’s zodat het gehele bierproces de revue passeerde. Alles wordt zowel op fles als fust afgevuld, maar door de COVID-19 lopen de fusten momenteel minder goed natuurlijk.

Komende clubavond

26 februari staat in het teken van de Algemene Leden Vergadering. De uitnodiging en agenda van deze ALV staat elders in dit clubblad. Tevens is het verslag van de ALV van 2020 in dit clubblad gepubliceerd. Ondanks de diverse oproepen voor 2 bestuursleden die echt nodig zijn om alles te kunnen blijven organiseren, is het een beetje treurig dat met 343 leden er geen enkele reactie binnengekomen is. Een ieder die een beetje tijd in de vereniging wil steken word gevraagd om contact op te nemen met het bestuur. Het zou leuk zijn als we gewoon verder kunnen gaan met het organiseren van alle clubactiviteiten. Met slechts drie bestuursleden is het niet mogelijk het huidige jaar programma te blijven garanderen.

Nadat de bestuursvergadering is afgehandeld is er nog een presentatie over Kveik bieren van Chris Talbot. De Kveik is een niet-gezuiverde gist uit Noorwegen. Met dit mooie programma hopen we weer op een grote online opkomst.

Terug naar overzicht