Terug naar overzicht

Van het bestuur, december 2023

tww december 2023
Door: Theo van Eijden

Komende clubavond

Terwijl jullie dit clubblad doornemen, beseffen jullie wellicht dat we ons weer aan het einde van 2023 bevinden. Er staat ons nog één clubavond te wachten voordat we dit jaar afsluiten. Een bijzondere avond, waar we ons laten verrassen door de combinatie van bier met verschillende heerlijke likeuren. We gaan op ontdekkingstocht naar bieren en dranken die perfect samengaan en onze smaakpapillen verbazen. Het thema van deze avond is gewijd aan het experimenteren en spelen met bier: ‘Rommelen met Bier’.

Daarnaast zal deze avond in het teken staan van het bekendmaken van de clubkampioen van 2023. Het moment waarop een van onze gewaardeerde leden deze eervolle titel mag dragen. Ook zal onze toegewijde uitbater, John Gouwerok, de jaarlijkse ‘wisselkei’ uitreiken aan degene die het beste bier van de maand heeft gebrouwen en dit tijdens onze clubavonden op tap heeft gezet. Maar dat is nog niet alles wat deze avond te bieden heeft. De redactie zal de ‘Gouden Veer’ uitreiken aan degene die zich het meest heeft onderscheiden door het schrijven van boeiende en waardevolle artikelen voor ons clubblad. Het belooft een avond vol verrassingen, erkenning en waardering te worden. We kijken er met veel enthousiasme naar uit om samen deze afsluitende avond van 2023 te beleven.

Brouwdag 18 november

Op dit moment koestert het bier van onze recente gezamenlijke brouwdag en brouwcursus van 18 november zich in een rustige fase van lagering. Het bier, dat de naam ‘Grozinsky’ draagt, wordt vaak aangeduid als de Poolse champagne onder de bieren. We hebben samen met de cursisten besloten om dit bier pas op 11 januari te bottelen, aangezien we ervoor willen zorgen dat het voldoende tijd krijgt om te lageren en te klaren, waardoor de smaken zich optimaal kunnen ontwikkelen. Mijn opwinding en nieuwsgierigheid naar dit specifieke brouwsel groeien met de dag. Wat dit bier zo fascinerend maakt, is het gebruik van 100% gerookte tarwe. Deze tarwe is niet zomaar gerookt; het is behandeld met eikenhout, in tegenstelling tot het traditionele Duitse rookbier dat gewoonlijk gerookt wordt met beukenhout. De keuze voor eikenhouten rook geeft me het idee dat dit bier een geheel nieuwe dimensie van smaak zal bieden. De subtiele nuances en diepte die eikenhout aan de gerookte tarwe kan toevoegen, beloven een unieke en mogelijk verbluffende smaakbeleving te creëren. Ik ben benieuwd hoe deze specifieke rookachtige, houtachtige tonen de smaak van het bier zullen verrijken en karakteriseren. Het aftellen naar 11 januari, de dag van de botteling, voelt als een spannende reis naar het ontdekken van een nieuwe smaakervaring. Ik kijk er naar uit om deze unieke creatie te ontdekken en te ervaren hoe de subtiliteit van eikenhout het bier transformeert in iets buitengewoons.

Lustrum

Ter afsluiting wil ik er nogmaals op wijzen dat het komende jaar het 30-jarig jubileum is van onze vereniging. Een mijlpaal die we graag op een bijzondere manier willen vieren. Daarom willen we graag de aandacht vestigen op een oproep aan jullie allen: als je ideeën hebt of wilt helpen bij het organiseren van activiteiten ter ere van dit jubileum, horen we dat graag van je! We zijn ervan overtuigd dat onze gemeenschap boordevol creatieve en innovatieve geesten zit, vol ideeën en talenten die kunnen bijdragen aan het maken van dit jubileumjaar tot een onvergetelijke ervaring voor ons allemaal. Dus, mocht je al iets hebben bedacht of als je bereid bent een handje te helpen bij de organisatie van dit evenement, aarzel dan alsjeblieft niet om contact op te nemen met het bestuur via bestuur@twortwat.nl. We kijken uit naar jullie bijdragen en suggesties.

Namens het bestuur willen we jullie hartelijk bedanken voor jullie betrokkenheid en enthousiasme binnen onze vereniging. Laten we samen uitkijken naar dit bijzondere jubileumjaar en laten we er met elkaar iets geweldigs van maken! Warme brouwersgroet en hopelijk tot snel!

Terug naar overzicht