Terug naar overzicht

Uitslag clubkampioenschappen 2023

tww januari 2024
Door: Alex Bosman

Kelvin van Geene, winnaar klasse A-C-V clubkampioenschappen 2023
Allereerst ook vanuit de clubkampioenschappencommissie voor iedereen de beste wensen voor 2024 en dat we wederom maar weer mooie bieren mogen brouwen. Afgelopen jaar zijn er door de brouwers heel wat mooie bieren gebrouwen en ingeleverd voor de clubkampioenschappen. Door de samenwerking met de brouwdag- en  kwaliteitscommissie lijkt het niveau van de gebrouwen bieren toch omhoog te gaan. 

In 2023 waren er 56 bieren ingeschreven voor de clubkampioenschappen. 4 Bieren zijn niet ingeleverd en 7 uitgesloten van de wedstrijd (verkeerde dop of fles). De keuring vond eind november plaats. Er waren 6 keuringstafels onder leiding van een keurmeester(es) met 5  of 6 mede-leden. De keurmeester neemt de leden mee in het keuringsproces, zoals kleur, geur, smaak, schuimkraag en andere voor het type bier relevante factoren. In overleg worden de punten gegeven, waarbij de keurmeester de objectiviteit in de gaten houdt.  Omdat de prijsuitreiking al na 3 weken was, moesten de bieren voor de 2e ronde door de keurmeesters thuis  gekeurd worden. Na het bekend worden van de uitslag konden de bekers worden besteld en de certificaten gemaakt De prijsuitreiking heeft zoals gewoonlijk op de clubavond van december plaatsgevonden.

Hieronder een overzicht van de prijswinnaars clubkampioenschappen 2023 met een certificaat voor alle 1e, 2e en 3eprijzen en een beker voor de nummers 1 in de verschillende klassen. En de winnaars zijn:

Wedstrijdbier Pale Ale 

3e prijs 

Guus van der Veek

69 ptn

2e prijs 

Pieter Hermans

70 ptn

1e prijs

Patricia en Chris Talbot

73 ptn

Wedstrijdbier Russian Imperial Stout

3e prijs

Kelvin van Geene

80 ptn

2e prijs

Pieter Hermans

85 ptn

1e prijs

Patricia & Chris Talbot

90 ptn

Klasse A-C-V

3e prijs

Kelvin van Geene (kaneel koning V)

80 ptn   

2e prijs

Marin en Ronald van Rijssel(blond)

81 ptn

1e prijs

Kelvin van Geene(Geuze Lambiek)

84 ptn

Klasse B–D-V

3e prijs

Youri Santstra (barley wine)

82 ptn

2e prijs

Patricia & Chris Talbot (stout Oatmeal)

84 ptn

1e prijs

Kelvin van Geene (Hemelse Modder)

87 ptn

Clubkampioen 2023

3e plaats

Pieter Hermans            

2e plaats

Kelvin van Geene

1e plaats

Patricia & Chris Talbot    

Winnaars clubkampioenschappen 2023 Chris en Patricia Talbot
Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd.

Uitslag

De uitslag,  per bier,  met commentaar en punten is te downloaden op de website. Een lid kan na inloggen in het ‘Voor leden’ menu naar ‘Mijn uitslagen’ gaan. Daar staan alle keuringsformulieren van de bieren waarmee hij/zij mee heeft gedaan.
Bovenin kun je het wedstrijdjaar kiezen. Door op het downloadknopje (links in de regel) te klikken, krijg je het keuringsrapport als PDF.

Jaar 2024

Voor het komende jaar staan er weer kampioenschappen gepland. Voor meer informatie, zie het artikel elders in dit clubblad.

Terug naar overzicht