Terug naar overzicht | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Recept: Munich Helles |
tww juni 2022 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Munich Helles is een zuiver, moutgericht Duits pilsbier met een zacht, broodachtig moutkarakter. Het is een zacht, gemakkelijk te drinken bier dat vaak per liter wordt gedronken. Toen de gouden en zuivere Pilzenbieren in het midden van de negentiende eeuw furore maakten, vreesden de brouwers in München dat de Duitsers het Tsjechische bier zouden gaan drinken in plaats van hun eigen bier. Deze Helles stijl is in wezen het antwoord van Duitsland om aan de vraag te voldoen (‘Helles is Duits voor ‘helder’). Hoewel het bier iets moutiger is, heeft het dezelfde kruidige hopparameters als de Tsjechische pils, maar op een iets meer ingetogen niveau dat meer in evenwicht is met de mout. Sinds de jaren 1970 is het meest voorkomende bier dat op het Oktoberfest in Duitsland wordt geserveerd, eigenlijk geen Oktoberfestbier, maar Münchener Helles. Het lagere alcoholgehalte, de minder moutige smaak en de lichtere kleur maken het bier toegankelijker. ReceptTechnisch fiche
Ingredienten
Werkwijze
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |