Terug naar overzicht

ONK 2024

tww februari 2024
Door: Theo van Eijden

Het Open Nederlands Kampioenschap amateurbierbrouwen (ONK) is een jaarlijks evenement waarbij thuisbrouwers uit heel Nederland de kans krijgen om hun zelf gebrouwen bieren te laten keuren. Het BierKeurmeestersGilde (BKG) voert de keuringen uit.  Dit jaar wordt het Open Nederlands Kampioenschap voor amateurbierbrouwers georganiseerd door amateurbrouwvereniging De Roerstok uit  Tilburg. Een evenement dat voor de 38e keer plaatsvindt. 

Aan deze wedstrijd wordt deelgenomen door thuisbrouwers uit heel Nederland en ook uit het buitenland. Het aantal inzendingen is in al die jaren uitgegroeid tot ruim 550 bieren! De prijsuitreiking is een feest waar vele amateurbrouwers bijeenkomen, gewoonlijk zo'n 200 - 300. Tijdens dat feest zullen de winnaars bekend worden gemaakt van de verschillende bierklassen: A, B, C, D, de vrije klasse en de kloonbierklasse. Voor de winnaar van het ONK is dit jaar een Grainfather G40 beschikbaar gesteld door Unibrew-Nederland.

In 2024 zal dat feest plaatsvinden bij de Loc Brewery in Tilburg op zaterdag 8 juni vanaf 13:00 uur 's middags tot ca 20:00 uur 's avonds. De Loc Brewery is de feestlocatie maar is tevens open voor andere (reguliere) bezoekers. Er zijn 3 sprekers uit de brouwwereld en er zal een aantal stands staan. Die stands zijn voor een aantal leveranciers van hobby-brouwproducten en voor andere betrokkenen uit de brouwbranche. De volgende sprekers zijn uitgenodigd: Rene Stenvert van de stadsbrouwerij uit  Tilburg, brouwerij Frontaal en een presentatie door Jacques Bertens.  Einde middag is de prijsuitreiking. Daarnaast zijn er een aantal leden van de Roerstok die met hun bouwinstallaties laten zien hoe ze een biertje brouwen. De Loc Brewery heeft een aantal bieren op de tap. Zowel eigen bieren als bieren van  verschillende brouwerijen.

Je kan je tot 31 maart inschrijven voor deze landelijke wedstrijd. Inschrijven en meer informatie:

  • Open Nederlandse Kampioenschappen 2024 - Welkom (onk2024.nl)
  • https://www.bierkeurmeestersgilde.nl/biertypenlijst
  • https://www.onkbrouwen.nl/onk
Terug naar overzicht