Terug naar overzicht

Maandbier en ander geneuzel, clubavond maart 2017

tww april 2017
Door: John Gouwerok

Het was weer een heel bijzondere avond, waar het nu ging over schoon en dan niet over het glas maar de bouwinstallatie. En daar komt toch nog het een en ander bij kijken. 84 brouwers en een brouwster in huis. Het leek wel op een bijeenkomst van de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen op cursus voor de grote schoonmaak in mei, maar dan anders.

Een fantastische en fanatieke spreker, die ons met handen, voeten en humor een echt verhaal vertelde hoe het echt moet om je installaties schoon te houden en hoe je problemen in de toekomst kunt voorkomen. Hij vertoonde er ook nog lichtbeelden bij die op pakjes sigaretten niet zouden misstaan.

Hij hield ons ruim twee uur geboeid bezig, maar hou dit voor jezelf als ze er thuis achter komen. Anders moeten we daar met deze kennis aan de slag en komen we niet meer aan brouwen toe.

Aan het einde van de presentatie over schoonmaak is het gebruikelijk dat de deelnemers een goodiebag meekrijgen, zoals ook hier voor de heren: 1 x beauty waslotion, 1 x beauty creambar voor de handen, 1 x shampoo en 1 x conditioner. Dit alles voor eigen gebruik en ook nog van een gerenommeerd Nederlands merk.

We vergaten door dit verhaal bijna de pauze en Theo van Eijden had nog een 10 l fustje meegenomen, met een speciale slang en kraantje dat niet te veel schuimt. Een STERKE BLONDE als MAANDBIER. Hij wil blijkbaar toch weer die KEI winnen! Weer een maandbier dat goed in de smaak viel en gewaardeerd met 7,082 punten. Hiervoor dank, Theo.

Er is nog een aantal clubavonden vrij voor maandbier, dus je kan dit bij mij via mail, telefoon of aan de bar opgeven. Er zijn hiervoor fustjes beschikbaar.

Na een prima en geslaagde avond was dit het weer, tot de volgende keer.

Jullie uitbater, John

Terug naar overzicht