Terug naar overzicht

Maandbier en ander geneuzel, clubavond december

tww januari 2024
Door: John Gouwerok

Het jaar zit erop en de KEI is uitgedeeld. Het was weer een spannende strijd, wie er aan het eind 2023  met de KEI vandoor zou gaan. We hadden 5 amateurbieren op tap dit jaar en 2 extra's en ook allemaal verschillend. Zoals American style lager, Ukraine Imperial Stout, Mango IPA, Van Der Weijden Tripel  en ook  Session IPA. Daarnaast twee bieren van de BBQ: Sterke blonde en Polderbok. De winnaar vaststellen  is tellen van de punten tot twee cijfers achter de komma en controleren van de wedstrijdformulieren. Het is leuk om te doen, dit jaar voor de twintigste keer, met altijd mooie winnaars zoals ook dit jaar. 

Jammer genoeg er gaat soms ook wat mis: zoals de keuze van Niels en Mattijs van der Weijden die in november samenviel met de keuring voor het clubkampioenschap en weinig punten behaalden met hun Tripel, ze werden vijfde de met  een 6,2. Soms is er ook veel schuim, ik hoop het nu onder controle te hebben met een reduceerkraan, dan wordt de rij en de wachttijd ook wat korter. Op de vierde plaats Guus v/d Veek met een Session IPA haalde 6,9 punten. Op de derde plaats ook Guus met een tweede poging met een Pacific IPA  of wel American Style en haalde 7,2 wel weer een verbetering. De tweede plaats was voor de jongens van PENARI met hun RIS dat i.v.m. de huidige situatie moest worden omgedoopt naar U.I.S. of wel Ukraine Imperial Stout, zij haalden 7,59 punten.

En dan de EERSTE PLAATS, die is VOOR  de MANGO INDIA PALE ALE  met 7,68 punten! Een verschil van 0.09, hoe dan?? Van Marco Pipolo & Nicole Coenders, nog niet zolang bezig met bierbrouwen. Ze wilden door experimenteren een tropische boost aan hun bier geven met verse mango. Ze waren tot dit resultaat  gekomen, dat dus goed in de smaak viel. Gefeliciteerd! Jullie  staan nu, zoals jullie schreven In Medio Stat Virtus, daar staan jullie nu en op de MaandbierWisselKei. 

Aan allen dank voor de inzendingen en de gezelligheid namens Sera en mij. Maatvast en 't Wort Wat! Het beste voor 2024.

Dit was het weer, tot de volgende keer!
Jullie uitbater John

PS: op de Kei staan nu 20 namen van brouwers die in dat jaar hun bieren beschikbaar stelden en door de leden op de clubavond van het 't Wortwat  (25 รก 90) zijn geproefd, beoordeeld en lekker bevonden.

Terug naar overzicht