Terug naar overzicht

Maandbier en ander geneuzel, clubavond 14-12-2018

tww januari 2019
Door: John Gouwerok

Vrijwilligsters in het zonnetje gezet
Vrijwilligsters in het zonnetje gezet

Het was dit jaar vroeg in december. De Sint was vorige week net via de achterdeur vertrokken en we konden al met de voorbereiding voor de laatste clubavond beginnen. Wilma en Jan startten met de inkoop van kaashapjesbakjes, ik met de zaal, tafelkleden en kerstboom. Er is altijd genoeg te doen voor een topavond met het proeven van smaakcombinaties. Namens het bestuur: dit jaar bier en kaas, en aan het eind een koud buffet. Zij hadden hulp van de dames van het bestuur. Ik had hulp van Sera voor achter de bar. Allen dank hiervoor, ook voor de hulp in het afgelopen jaar.

De opkomst is altijd ‘het past net’! En de leden willen wel weten hoe de prijzen worden verdeeld over de diverse biercategorieën en wie zich voor dit jaar zich de clubkampioen 2018 mag noemen en ook wie er vandoor gaat met de gouden veer en de wisselkei.

Het afgelopen jaar is er veel gebeurd: 5 maandbieren, een gezellige BBQ en de proeftuin voor het  gistexperiment. Verder leuke maandpakketten en brouwdagen waar erg lekkere bieren uit voortkwamen, zo voor elk wat wils. Voor 2019 en ons 25-jarig jubileum staat er nog veel op het programma. Te beginnen met het resultaat van de proeftuin met een proeverij en het organiseren van het ONK; we zullen ons als club laten zien en dat kan met hulp van veel enthousiaste leden.

En dan nu de MAANDBIERWISSELKEI 2018

Er waren 5 inzendingen. Dit jaar begon het met een Tripel C in januari, de eerste clubavond. Iedereen moest schijnbaar nog even wennen. Het was met 5,46 punten, met de hakken over de sloot een voldoende voor Kees van Roode en Wim Groeneveld.

In februari de tweede een Extra Speciaal Bitter van Theo van Eijden, door zijn vrouw getapt als promotie. Het ging echt goed en met 7,14 punten een goed tapbier.

Uitreiking wisselkei 2018
Uitreiking wisselkei 2018
De derde, in Maart, was een Pax Schwarz van S & M Woolthuis (de kei-verzamelaars) met bier dat ook gebruikt kon worden voor het clubkampioenschap. Het bracht hun 7,26 punten op, iets meer dan een tiende hoger dan de vorige.

In April nog een Schwarz. Ditmaal eenmalig uit fles onder de naam OUD SCHWARZ van Nick, Vok en Koen, met een verhaal hoe alles tot stand was gekomen. Met wisselende punten tussen de 5 en 9 was het resultaat 7,33; nu iets minder dan een tiende hoger.

Voor het  volgende maandbier moesten we tot  september wachten op het bier van Erik Deelissen met zijn HELLBOCKEL LIGHT. Deze was ook al op de BBQ getapt. Het viel goed in de smaak en nu ook weer met iets meer dan een tiende hoger. Met 7,47 punten kon ik dit jaar de MAANDBIERWISSELKEI uitdelen aan de WINNAAR 2018! ... (tromgeroffel...)  ERIK DEELISSEN

Dit was 2018. De beste wensen voor 2019 met mooie  maandbieren!

Jullie uitbater,
John Gouwerok.

                                                                

Terug naar overzicht