Terug naar overzicht
|
KC Porter |
tww september 2021 |
Door: Stefan Hendriks |
Recept: porter
Basis gegevens
Omschrijving |
Waarde |
Naam recept |
porter |
Kenmerk |
porter recept van Stefan Hendriks |
Biertype |
Porter (Robust) |
Aantal liters |
10 |
Gewenst begin SG |
1068(7,4 Vol% alc.) |
Brouwzaalrendement |
70,0 % |
Algemeen
Omschrijving |
Waarde |
Totaal water |
27,08 liter |
Maischdikte |
4,00 l/kg |
Maischwater |
14,47 liter |
Spoelwater |
12,61 liter |
Kooktijd |
75 Min. |
Berekende kleur |
230 EBC (BrouwVisie) |
Berekende bitterheid |
42 EBU (Glenn Tinseth) |
Mout
Moutnaam |
% Stort |
Massa |
Kleur |
Pale ale mout, Maris otter |
75,20% |
2,721 kg |
5 EBC |
Brown, GoldSwaen |
10,20% |
0,369 kg |
220 EBC |
Amber (TS) |
5,00% |
0,181 kg |
70 EBC |
Carafa Special Type 2 |
2,00% |
0,072 kg |
1150 EBC |
Chocolate Tarwemout |
3,00% |
0,109 kg |
1050 EBC |
Biscuitmout (TS) |
3,60% |
0,130 kg |
60 EBC |
Cara-red |
1,00% |
0,036 kg |
50 EBC |
Hop
Hopnaam |
% Alfazuur |
Massa |
Kooktijd |
Bitterheidsaandeel |
Sorachi Ace |
11,60% |
14 gr |
60 Min. |
32 EBU |
Fuggle (UK) |
4,00% |
8 gr |
10 Min. |
2 EBU |
East Kent Golding |
4,00% |
8 gr |
10 Min. |
2 EBU |
East Kent Golding |
4,00% |
12 gr |
0 Min. |
0 EBU |
Fuggle (UK) |
4,00% |
12 gr |
0 Min. |
0 EBU |
Gist
Omschrijving |
Waarde |
Gistsoort |
1028 London Ale |
Gist toegevoegd als |
Giststarter |
Volume starter |
0 ml |
Beluchtingstijd |
0 uur |
Temperatuur giststarter |
0°C |
Opmerkingen |
gebruik een ondergist voor een bier meer richting een baltic porter |
Maischschema
Stap nr. |
Temperatuur |
Rusttijd |
Maischdikte |
1 |
67°C |
60 Min. |
4,0 l/kg |
2 |
72°C |
15 Min. |
4,0 l/kg |
3 |
78°C |
5 Min. |
4,0 l/kg |
Opmerkingen |
-door het sg te verhogen of te verlagen met de ingredienten in dezelfde verhoudingen kun je een met dit recept alle kanten op. |
|
|
Terug naar overzicht
|