Terug naar overzicht

Een tweede bier van de club

tww augustus 2023
Door: Nico de Boer

Een tweede bier van de club, dat klinkt haast als BrouwTV-21: ‘het derde bier’. Echter, de boodschap achter deze titel is compleet anders. Wat bedoelen we dan?

Welnu de polderbokcommissie brouwt al sinds jaar en dag en naar volle tevredenheid onze polderbok. Tijdens onze laatste bestuursvergadering vroegen wij ons af of het niet tijd wordt voor een tweede bier van de club en of er überhaupt animo is voor het brouwen van een tweede bier van de club? Zo ja, welke biersoort zal dat dan moeten worden en wie zouden dat willen brouwen?

Anders dan de polderbok hoeft het tweede bier niet ieder jaar gebrouwen te worden en hoeft dit bier ook niet ieder jaar dezelfde biersoort te zijn. Een soort van ‘Pop-up bier’ om het met populaire terminologie te benoemen. Dit bier hoeft ook niet per se iedere keer door hetzelfde team gebrouwen te worden. Dus via deze weg willen we onder de leden inventariseren of er leden zijn die:

  • behoefte hebben aan een tweede bier
  • een voorstel hebben voor een bier
  • deel willen nemen aan het brouwen van dit bier.

Het idee is om het tweede bier, net als de polderbok, bij een huur-brouwerij te laten brouwen en voor clubleden te koop aan te bieden via de website. Mocht je tijdens of na het lezen van deze oproep denken ‘ja, dat lijkt mij en goed idee’ of ‘ja, ik heb een voorstel voor een biersoort’ of  ‘ja, ik wil helpen brouwen’ (of een combinatie van deze drie opties), meld je dan bij het bestuur: bestuur@twortwat.nl. We hebben hiervoor ook een kleine Poll gemaakt; deze kun je openen door de QR code te scannen of door op deze link te klikken.

QR code poll

 
Overigens is BrouwTV-21 ‘het derde bier’ absoluut de moeite waard om eens te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=utBXZ987IrQ.

Terug naar overzicht