Terug naar overzicht

Een clubavond voor Alpe d'HuZes

tww mei 2022
Door: Patricia Talbot

29 april, de avond dat ik voor Alpe d’HuZes de clubavond mag organiseren. Zenuwachtig rij ik naar Hoofddorp toe. Wat kan ik verwachten? Zal het wel goed gaan? Kan ik overbrengen dat het voor een goed doel is? Ik weet van tevoren al dat wanneer ik voor iedereen sta dat ik zenuwachtig zal zijn en dicht zal klappen. Dit weerhield mij meestal om dan dingen te organiseren, maar nu niet. Dit keer is het voor Alpe d'HuZes. Ik weet waarvoor ik het doe. Zoals het motto van de Alpe d'HuZes is “Opgeven is geen optie”, zo zie ik het ook voor het ophalen van sponsorgeld. Chris heeft de donaties voor de bierproeverij op zich genomen en ik doe wat andere voorbereidingen. Om half 9 introduceert Dennis mij en waarom ik de clubavond organiseer. Boven verwachting krijg ik nog net mee dat er nog 1 flesje Export Stout staat en wie daarvoor een laatste donatie wil doen. Eh, een laatste flesje dat was echt boven verwachting. Ik start zenuwachtig met mijn verhaal en moet vaak op mijn blaadje kijken, want ik heb ieders aandacht. Zeker als ik vertel dat 124.000 mensen in 2021 de diagnose kanker hebben gekregen, is het oorverdovend stil. Na mijn verhaal over waarom ik meedoe aan de Alpe d'HuZes start ik de pubquiz die ik voor deze avond heb georganiseerd. Iedereen kan met zijn mobiel meedoen en er wordt serieus gestreden om de winst. Ik had voor de top 3 een lekkere prijs samengesteld. De vragen gingen over Alpe d'HuZes en bier (hoe kan het natuurlijk ook anders).

Na de pubquiz hebben we even een korte pauze gehouden zodat de rest even zijn/haar verlies kon wegdrinken. Daarna probeerde ik Theo's vraag te beantwoorden waarom mijn Export stout vorig jaar had gewonnen. Er had al een artikel – inclusief recept – over mijn Export Stout in het clubblad gestaan, maar niet iedereen leest het clubblad (ikzelf ook niet altijd). Dus een korte uitleg volgde over hoe ik te werk ga als ik met een wedstrijd mee wil doen, hoe ik een recept schrijf, mijn brouwproces, etc., etc. Daarna begeleidde Chris de proeverij, omdat ik op dit ogenblik even geen alcohol mag drinken. Ik kon op dat moment even tot me door laten dringen dat er al voor een geweldig bedrag gedoneerd was door de aanwezige leden. Echt overweldigend! Tijdens de proeverij hebben we mijn Export Stout vergeleken met die van Poesiat en Kater en, gezien de vele positieve reacties, heb ik het met mijn bier best goed gedaan. Daarnaast hebben we ook nog een kleine foodparing met een stukje bierfudge gedaan. Hoewel ik uitgelegd heb hoe ik het gemaakt heb, verwacht ik natuurlijk niet dat iemand het onthouden heeft. Dus het recept is elders in het clubblad geplaatst. Door alle interactie tijdens de proeverij vergat ik bijna de prijzen van de loterij te verloten. Gelukkig dacht ik er nog op tijd aan en hebben we gelukspoppetjes, bierfudge, glazen met export stout en bierstroop kunnen verloten. John Gouwerok was met drie prijzen de grote winnaar.

Tijdens de club-avond waren er ook wat toezeggingen voor donaties gedaan en ik kon aan het einde van de avond vol trots vertellen dat ik mijn streefbedrag voor de Alpe d'HuZes ruimschoots behaald had. Tijdens dit schrijven heb ik al €3.158,16 opgehaald voor het goede doel. Woorden schieten echt te kort hoe enorm dankbaar ik ben voor alle donaties. Ook hebben diverse leden mij enorm geraakt met hun persoonlijke verhaal. 2 juni neem ik iedereen in gedachten mee. Vooral mijn vriendin, waar ik tijdens de clubavond over vertelde dat zij aan het strijden was tegen kanker, zal ik in mijn gedachten meenemen. Zij heeft afgelopen weekend de strijd tegen deze kloteziekte helaas verloren.

Terug naar overzicht