Terug naar overzicht | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Celosia blondie |
tww maart 2023 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Maar die software kan niet omgaan met onze brouwwijze, die we uiteraard ingesteld hebben op ‘default’ en waarbij je zelf de liters moet invoeren van maischen, verdampingsverlies, vochtverlies bij filterspoelen na maischen, koken en kookverlies. En dus berekent Brewfather het alcohol %, het start SG – en misschien ook het eind SG – niet helemaal correct. We zijn voortdurend de basisinstellingen aan het ‘tweaken’ (aanpassen), maar hebben het eureka! moment nog niet gevonden. Zelf hebben we het gevoel dat het percentage alcohol ergens tussen 6 en 7 zit. Ook is naar onze smaak de IBU wat hoger dan 24. Wij weten inmiddels uit ervaring dat we met 30 liter moeten maischen en dan met 20 liter warm water (van ca. 75°C ) moeten spoelen om – na koken en koelen – uiteindelijk op 30 liter wort in de gistvaten uit te komen. Brewfather geeft wat anders aan en die heb ik maar laten staan, mogelijk heeft iemand er wat aan. *En wat we feitelijk doen staat achter de pijlen. Het receptwww.brewfather.app Celosia Blondie, 30 ltr - 7.1% (?)
Default
Vergistbare ingrediënten (10 kg)9 kg - Mash - Swaen pilsner 3 EBC (90%) 1 kg - Mash - Goldwaen Belge 33 EBC (10%)
Hop (97 g)60 min - 30 g - Aurora (Whole) - 9% (18 IBU) 15 min - 40 g - Crystal (Whole) - 3% (4 IBU) Hopstand20 min hopstand @ 80 °C 20 min 80 °C - 27 g - Barbe Rouge (Pellets) - 9% (1 IBU)
Gist2 pakjes - California Safale US 05 Fermentis Cellen7 miljoen cellen / ml Voor inzet hydrateren in steriel gekookt en weer afgekoeld water. MaischprofielHigh fermentability 67 °C - 60 min - maischen 78 °C - 10 min – uitmaischen VergistingsprofielCalifornia Safale US 05 Fermentis 18 °C - 7 dagen – Hoofdvergisting WaterDunea kraan Waterbehandeling: Nee BeschrijvingOnze conclusies
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |