Terug naar overzicht

Ben bierbrouwen

tww maart 2020
Door: Ben Jacobs

De titel van mijn column begint sleetser te worden naarmate de nattigheid langer uit de hemel neerdaalt (zie mijn laatste bijdrage in februari). Ik ga mijn strategie maar aanpassen, want ik vrees dat ik op de korte termijn binnen moet zijn voor een brouw. Een Hefe weizen staat nu plots in de planning. En dat komt ook omdat de Brew Monk en tarwe mout geen goede combi is (flink aangebrande bodems e.d.). Dan toch maar met de pannen in de keuken aan de slag. Sta ik meteen weer lekker droog in huis te brouwen. Dan heb ik helaas wel het een en ander uit te leggen aan mijn vrouw…

En ik ga maar recepten plannen voor ondergistende bieren, want ik gok erop dat het een warme zomer gaat worden. Mijn tweede koelkast blijft netjes op 11 graden als ik hem erop instel, dus dat komt goed uit.

Het veranderende klimaat is definitief doorgedrongen tot in het brouwhuis.

Proost, Ben

Terug naar overzicht