Terug naar overzicht | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
American wheat ale |
tww januari 2019 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dit recept is voor een kloon van een Amerikaans tarwe bier van de Triton brouwerij uit Fort Harrison. Zie link: http://www.tritonbrewing.com/. Door de gebruikte grondstoffen is het een totaal ander bier dan de traditionele Duitse of Belgisch tarwebieren. Op het Great American Beer Festival heeft dit bier een Bronzen medaille gewonnen in zijn klasse. Het bier is goud van kleur met een mooie witte schuimkraag. Door gebruik van de US-05 korrelgist erg neutraal gistprofiel en geen esters. Recept gegevens
Ingrediënten
Maischschema
WerkwijzeInmaischen op 67 °C en spoelen totdat er 12 liter in de kookketel zit. Dit compenseert de kook- en vergistingsverliezen. Koken gedurende 60 minuten daarna spoelen en afkoelen naar vergistingstemperatuur. Houd de vergisting op 20 °C. De dry hop aan het einde van de hoofdvergisting toevoegen, niet langer dan 6 dagen, daarna overhevelen voor de lagering op 5 °C. Laat het bier 22 weken rijpen voor bottelen. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |