Terug naar overzicht

Aankondiging wedstrijdbier clubkampioenschappen 2018

tww januari 2018
Door: Jacques Stricker

Dit jaar zijn er wederom 2 inzenddagen voor de clubkampioenschappen, zowel in mei (keuren in juni) als september (keuren in oktober). De wedstrijdbieren worden, zoals gewoonlijk, gebrouwen op de gezamenlijke brouwdagen bij de fam. Van Duivenvoorde in Lisserbroek.  Deze brouwdagen zijn niet alleen leerzaam maar ook gezellig, mede door de goede catering van Kim, die naast koffie, thee en koeken ook soep, broodjes en zelfs bittergarnituren in haar assortiment heeft. En iedere brouwer neemt natuurlijk zelf zijn eigengebrouwen bier mee om te laten proeven aan de grote proeftafel in het midden van het “brouwlokaal”. Maar thuisgebrouwen bieren doen natuurlijk ook mee.
 
Als eerste wedstrijdbier op de brouwdag in begin februari is een American Pale ale ingepland, het 2e wedstrijdbier op de brouwdag in mei is een Schwarzbier.  Hou deze brouwdagen in de gaten om voor de titel clubkampioen in aanmerking te komen. Zoals jullie weten geldt voor de clubkampioen dat er minimaal een wedstrijdbier in de puntentelling moet zijn opgenomen. Daarnaast in het voorjaar de bieren uit de klasse A en C. In het najaar de bieren uit de klasse B en D. De bieren uit de klasse V mogen  tijdens beide inleverdagen worden ingeleverd.
 
Het inschrijfformulier komt uiteraard weer op de website.  Op dit formulier moeten de namen van de brouwers ingevuld worden, het type bier en de klasse, begin en eind SG, de bitterheid en de brouwdatum. Voor de vrije klasse graag een korte omschrijving van het type bier. Het ingevulde formulier samen met 2 flesjes inleveren op de betreffende clubavonden. Zie ook het wedstrijdreglement clubkampioenschap op de website.
 
Namens de clubkampioenschapcommissie
Jacques Stricker

Terug naar overzicht