Dit is het recept en pakket voor de maand juni:
Te bestellen via de site.
Beierse Hefe
van: |
Inkoopcommissie |
klasse: |
A |
stijl: |
Weizen |
Recept gegevens
batch grootte: |
10 l. |
kooktijd: |
75 min. |
alcohol percentage: |
5.6 % |
begin SG: |
1053 |
eind SG: |
1013 |
EBC (kleur): |
9.2 |
EBU (bitterheid): |
18.0 |
Ingrediënten
ingrediënt
|
hoeveelheid
|
kooktijd
|
waarde
|
merk / leverancier
|
Tarwemout (4 EBC)
|
1300 gr
|
|
4 EBC
|
|
Vienna mout (8 EBC)
|
1000 gr
|
|
8 EBC
|
|
Hallertau Hersbrücker
|
9gr
|
75 min.
|
4.1 α
|
|
Crystal hop
|
9gr
|
45 min.
|
3.3 α
|
|
Hallertau Hersbrücker
|
5gr
|
5 min.
|
4.1 α
|
|
Crystal hop
|
5gr
|
5 min.
|
3.3 α
|
|
Maisch water
|
9.5ltr
|
|
|
Kraan
|
Spoel water
|
8.4 ltr
|
|
|
Kraan
|
Wyeast 3068 Weihenstephan
|
1
|
|
|
|
Maisch schema
36 °C
|
35 °C
|
66 °C
|
78 °C
|
0 min.
|
2 min.
|
70 min.
|
2 min.
|
Opmerkingen van de brouwer
Het maischschema begint met het storten op 35 °C. Daarna met 1 °C per minuut verwarmen tot 66 °C. Vervolgens op 66 °C laten rusten tot dat de jodium proef negatief is. Dat zal meestal zijn na ongeveer 50-60 minuten.
Problemen bij brouwen
Alternatieve droge gist : SAFBREW WB-06
't Wort Wat receptendatabase: http://www.twortwat.nl/recepten?id=236 |