Terug naar overzicht

Maandbier en ander geneuzel, clubavond 27-10-23

tww november 2023
Door: John Gouwerok

De zaal liep redelijk rustig vol en ze hadden zin in een gezellige avond. Dat kwam goed uit, er was een spreker en maandbier. De spreker ging het hebben over schoonmaak, desinfecteren en  reinigen, hoe en wat je daarvoor nodig hebt en wat je niet en wel mag gebruiken.

De hobbybrouwers waren gekomen naar een soort alternatieve huishoudbeurs voor mannen die wilden beginnen aan de grote schoonmaak, nog net niet met schort, handschoenen en hoofdoek, maar ze waren er klaar voor, dus! Nu de praktijk. Verschillende middelen voor het reinigen van flessen, vaten en leidingen kwamen aan de orde en allerlei handige tips tegen vervuiling zoals biersteen, bacteriƫle besmetting of dimethylsulfide kwamen aan de orde en die krijgen we nog per mail. Het was dan ook een leerzame lezing voor alle aanwezigen.

Voor het maandbier was er al snel een lange rij vanwege het schuim bij het tappen, dat wel vaker voorkomt, dat kan niet altijd aan de brouwer liggen. We hebben al een reduceerkraan, we gaan ook kijken naar de leidingen en de tapinstallatie.

Het maandbier was van GUUS van der VEEK die een 10ltr Pacific 4.9% vaatje had, dat fors schuimde maar de smaak was er niet minder om. Met 17 wedstrijdformulieren  en gemiddeld  7.2 een goed resultaat, dank GUUS voor je inbreng. 

Dit was het weer tot een volgende keer,
Jullie uitbaters John en Serra

Terug naar overzicht