Artikelen
Terug naar overzicht | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Van de Inkoopcommissie, mei 2023 |
tww mei 2023 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Waarom denkt iedereen eigenlijk aan een witbier, weizen of ander blonderig bier voor in de zomer? Een lekkere Porter kan prima. Vooral deze. Dit is namelijk een Brown Porter. Net niet helemaal zwart dus eigenlijk het haast bijna blondje onder de Porters. Dit recept is dan zelfs nog iets te licht voor een echte BrownP maar dat mag de lekkere pret niet te veel drukken. Een lekkere, licht moutige afdronk die toch licht verfrissend naar binnen glijdt maakt van dit bier een fijne dorstlesser. Niet te zwaar, dus prima voor op het terras in het zonnetje. Bijkomend voordeel is dat een hoop volk een donker of zwartig bier “veeeels te zwaar” vindt dus dat alles lekker voor je eigenste eigen inwendige mens is. Door de makkelijke S-04 gist is hij ook prima te brouwen door brouwers zonder allerhande klimaatkastgepruts. Zelf vind ik hem het lekkerst als er een Europese hoeveelheid koolzuur in zit maar met iets minder volgens Engels idee is hij ook nog oppietoppie te pruimen. Pruimen zijn trouwens ook als extra toevoeging goed te doen. Evenals ander gedroogd tuttifrutti gedoe. Groeten, Recept voor mei: LekkerBruinInDeZomerReceptgegevens
Ingrediënten
Alternatieve gist is Lalbrew London ESB Maischschema
Opmerkingen van de brouwer
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |