Artikelen
Terug naar overzicht | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Van de inkoopcommissie, oktober 2022 |
tww oktober 2022 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Recept van de maandDenkend aan Engeland proef ik weer die overheerlijke Engelse en Ierse ales. Smaakvol, niet te veel alcohol of koolzuur en zeker niet te koud gedronken. Dat laatste is vooral lekker met het komende gure weer. Want, let wel, de Sint zit weer in de lucht. De eerste zak pepernoten is reeds weer genuttigd en het marsepein vliegt je alweer om de oren. Dus het koude weer kan nooit lang meer op zich laten wachten. Nu dus een Irish Red Ale. Die mogen weer want het hele Brexitgebeuren komt al haast bijna niet meer bovendrijven in de huidige nieuwslawine over oorlog, recessie en gasprijzen. En als je het niet meer in de krant kan vinden dan is het niet meer erg en kunnen we het weer als vanouds negeren. En dus mogen we weer lekker Engelse, Ierse en Schotse bieren gaan maken, proeven en drinkeslempen. Dit recept levert een heerlijk biertje op. Zeker als je hem niet te koud drinkt. Degusteren op 8-12°C is een fijne temperatuur om het volledige moutige aroma, smaak en mondgevoel tot zijn recht te laten komen. Voor de experimentele fijnproevers: het toevoegen van ongeveer 100 gr honing tijdens de het koken levert een hele lekkere extra smaakdimensie op. Zeker als je een niet al te bloemige honing neemt. Er is zelfs een probeersel met appelstroop geweest en die was ook best nog wel te drinken. Groeten, Recept voor oktober: AairiesredeelReceptgegevens
Ingrediënten
Maischschema
Aanwijzingen van de brouwer
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Terug naar overzicht |